• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi
İstanbul'da balıkçılar "Vira Bismillah" dedi. 1 Eylül Su Ürünleri Av Sezonu açılışı kapsamında Rumeli Fenerinde düzenlenen programa katılan Gıda,...

İstanbul'da balıkçılar "Vira Bismillah" dedi. 1 Eylül Su Ürünleri Av Sezonu açılışı kapsamında Rumeli Fenerinde düzenlenen programa katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Avrupalıların ve Amerikalıların aylardır uğraştığı Cerablus'u Türk Ordusu iki gün içerisinde temizledi" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016-2017 Su Ürünleri Av Sezonu açılışı münasebetiyle Rumeli Fenerinde program düzenledi. Programın yapılacağı Rumeli Feneri'ne deniz yoluyla gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i iskelede İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte çok sayıda balıkçı karşıladı. Karadeniz halk oyunları gösterileriyle başlayan programda, katılımcılara ekmek arası balık ikram edildi. Programda yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik ve protokol üyeleri "Vira Bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesip, Su Ürünleri Avlanma sezonunu başlattı.

"15 Temmuz gecesi yaşanan olay şeytanın bile aklına gelmemiştir"

2016-2017 Su Ürünleri Avlanma sezonu açılış programına katılarak konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Üç tarafımız denizlerle çevrili ama dört tarafımızda da sorunlarımızın olduğunu bilelim. Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzun farkında olmamız gerekiyor. Bu sorunların önemli bir bölümü dışarıda ve dışarıdaki sorunlarla nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Ama içeride yaşadığımız sorunlar ise milletimizi derinden üzmüştür. Özellikle 15 Temmuz akşamı yaşadığımız o korkunç olay rüyada görseydik hiçbirimizin inanmayacağı bir olaydı. Hatta şeytanın bile aklına gelmeyecek bir felaketi yaşattılar. Şeytan bile hayret etmiştir. Ben şeytan oldum olalı, böyle bir şey düşünmedim nasıl da düşündüler diye düşünmüştür. Onu da geçecek bir uygulama ile garip bir millete garip bir taarruzla ne yazık ki karşı karşıya kaldık. Bir dolara haysiyetlerini satanlar bu milletin geleceğiyle, bu milletin istikbaliyle oynadılar" dedi.

"Avrupalıların ve Amerikalıların aylardır uğraştığı yerlerden olan Cerablus'u Türk Ordusu iki gün içerisinde temizledi"

15 Temmuz darbe girişiminde orduyu zaafa düşürmeye çalıştıklarını söyleyen Bakan Çelik, "Ordumuzu ve yurdumuzu güçlü, bu memlekette bir ay önce darbe teşebbüsünde bulundular. Ordumuzun içine sızmış o alçaklar, ordumuzu zaafa düşürmek için bizi çok büyük bir darbe girişimiyle bizi karşı karşıya bıraktılar. Ama bir ay sonra hakikaten örnek alınacak bir hareket ile bu aziz ordumuz ülkemizin önünde ki tehlikeyi bertaraf etti. Ordumuzun bir ay sonra hiç tereddüt etmeden sıkıntıların üstesinden gelebilecek başarıyı gösterdiler. Dünyada en tehlikeli örgütmüş, Avrupalılar ve Amerikalılar söylüyor. Buyurun Türk ordusu gitti sizin aylardır uğraştığınız yerlerde iki gün içerisinde Cerablus'u temizledi" diye konuştu.

"DAEŞ PKK ve PYD'yi meşrulaştırma aracıdır"

"DAEŞ'le mücadelemizde tepki PKK ve PYD'den geliyor" diyen Bakan Çelik "DAEŞ'le mücadele ediyoruz. Sesin kimden çıkması gerekiyor. Ne acıdır ki ses PYD ve PKK'dan geliyor. Ya siz PKK ve PYD olarak DAEŞ'e karşı değil misiniz? Tamam iste temizliyoruz, niye bağırıyorsunuz. Burada şu ortaya çıkıyor. DAEŞ PKK ve PYD'yi meşrulaştırma aracı olduğu ortaya çıkıyor. Yani geliyor bir yeri işgal ettiriliyor. O silahları nereden buldularsa onu da bilemiyorum. Ondan sonra PYD geliyor onları oradan kovalıyor. Birisi birisini meşrulaştırmak için oyun oynuyorlar. Türk milleti olarak 79 milyon her türlü oynanan oyunun farkındadır" şeklinde konuştu.

"Yanlış avlananlar balıkçıların geleceğini öldürüyorlar"

Rumeli Fenerinde yapılan balık sezonu açılış programında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Maalesef yanlış avlanmalar oluyor. Zaman zaman denizde görüyorum, av mevsimi dışında büyük gemiler projektörlerle avcılık yapıyorlar. Esasında bunlar denizciliği öldürüyorlar. Altın beyinli çocuk gibi insanlar geleceğini yok ediyorlar. Biz dengeli ve doğru bir avcılık yapsak dünyada ekonomisi denizden en yüksek ülke haline geliriz" ifadelerini kullandı.

Balıkçıların teknelerindeki sirenlerle eşlik ettiği açılış programından sonra balıkçıların gece 12 gibi denize açılacakları öğrenildi.

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi

Balıkçılar Rumeli Feneri’nden ‘Vira Bismillah’ dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim