• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Balerin İzel Melek başarısıyla gururlandırdı

Balerin İzel Melek başarısıyla gururlandırdı
Uluslararası Antalya Çocuk ve Gençlik Bale Festivali'ne katılan Bursalı balerin İzel Melek Çalışkan, birincilik sevincini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa...

Uluslararası Antalya Çocuk ve Gençlik Bale Festivali'ne katılan Bursalı balerin İzel Melek Çalışkan, birincilik sevincini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı.

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Çocuk ve Gençlik Bale Festivali'ne katılan Bursalı balerin İzel Melek Çalışkan, 11-13 yaş bale kategorisinde birincilik ödülü alarak Bursa'yı en iyi şekilde temsil etti. Antalya Kültür Merkezi'nde Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan'dan 8-17 yaş arasında 162 yarışmacının performans sergilediği festival, üç farklı kategoride gerçekleştirildi. 8-10 yaş, 11-13 yaş ve 14-17 yaş arasında yarışmacıların solo ve grup olarak sahne aldığı yarışmalarda Bursa'dan katılım sağlayan Çalışkan, koreografisi ve performansıyla jürinin beğenisini kazandı.

Jüride yer alan, Rusya'nın onur sanatçısı bale başsolisti Mikhail Martınük, Azerbaycan onur sanatçısı Tair Eynullaev, Türkiye Devlet Opera ve Balesi Koreografisi Armağan Davran, Antalya Devlet Opera ve Balesi Başkoreografisi Ayşe Fidanlık ve Antalya Devlet Konservatuar Bale Bölümü öğretmeni Aleksander Volkov'un değerlendirmesi sonucunda Bursalı balerin İzel Melek Çalışkan, birincilik kürsüsüne çıktı.

Antalya'da gerçekleştirilen yarışmanın ardından Bursa'ya gelen başarılı balerin İzel Melek Çalışkan, sevincini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile paylaştı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde, Başkan Bozbey'i ziyaret eden Çalışkan, Bozbey'e çiçek hediye ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Bozbey de, İzel Melek Çalışkan'ın daha önce Fransa, İngiltere gibi ülkelerden başarılar elde ederek döndüğünü hatırlattı. Bozbey, "İrem Melek'i başarısından dolayı kutluyorum. Dünya çapında büyük başarıların altına imza atacağına inanıyorum. Antalya'da düzenlenen uluslararası festivalde Türkiye'yi ve Bursa'yı en iyi şekilde temsil ettiği için kutluyorum" dedi. Başkan Bozbey küçük bale sanatçısını hediye vererek ödüllendirdi.

4,5 yaşından bu yana bale yapan İzel Melek Çalışkan, 2013 yılında Bulgaristan Sofya'da Little Star yarışmasında 7'incilik, yine aynı kentte 2015 yılında 2'incilik elde etti. Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen yarışmalarda da elemeleri geçerek New York'ta dünya genelinde ilk 13 içinde yer aldı. İzel Melek Çalışkan, Gelecek Vadeden Çocuk Ödülü'nün de sahibi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim