• BIST 9548.09
  • Altın 2501.187
  • Dolar 32.4892
  • Euro 34.547
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

'Baldıran zehri içeriz diyenler, içmedi; ama gençler şehadet şerbetini içiyor'

'Baldıran zehri içeriz diyenler, içmedi; ama gençler şehadet şerbetini içiyor'
TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 1 Haziran'dan bu yana 300 asker ve polisin şehit düştüğünü bildirdi.

TBMM İdare Amiri ve MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 1 Haziran'dan bu yana 300 asker ve polisin şehit düştüğünü bildirdi. Yılmaz, "Her gün vatan evlatları şehit oluyor. "Baldıran zehri içerim" diyenleri arıyorum. "Bu ülkenin dağlarında çiçek açacak', "Çaylarında, derelerinde balık tutulacak." diyenleri kürsüye davet ediyorum. Evet, baldıran zehri içeriz diyenler, baldıran zehri içmediler ama bu ülkenin fakir fukara, vatan sevdalısı genç evlatları şehadet şerbetini içti, içmeye devam ediyor." dedi.

Yılmaz, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetine yüklendi. AK Parti milletvekillerinin şimdi HDP grubu ile "kayıkçı kavgası" yaptığına dikkat çeken Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Birbirinize laflar söylüyorsunuz. Biz bugün sizin söylediklerinizi söylerken bu kürsüden, oradan bize diyordunuz. "Sizi gidi morg bekçileri, şehit gelmiyor diye rahatsız oluyorsunuz" diye laflar atıyordunuz. Şimdi oluk oluk şehit kanı akıyor. 6 ay içerisinde 300 vatan evladı şehit oldu. Bunun sorumlusu PKK terör örgütüdür; buna yol açan AKP hükümetidir. Çünkü bu uyarıları yaptık."

1999'de PKK terör örgütünün belinin kırıldığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Terör örgütü artık Türkiye'de eylem yapmayacak noktaya gelmişti. Kandil Dağı'na sığınmış, sınırlardan geçerek, nokta olarak yaptığı eylemler vardır. Ama 2005 yılında bu ülkenin Başbakanı nereden kulağına üflendiyse, "Kürt açılımı, Kürt sorunu" diye bir sorun çıkardı. 2005'ten sonra uyguladığınız politikalar ortadadır. AKP Grubu bunları savunmuştur. Bu ülkede bir kardeşimizin bırakın şehit olmasını, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, burununun kanamasına dahi rıza göstermeyiz. Ama "barış getireceğiz', "Analar ağlamasın" dediniz. Ağlamasın, barış gelsin; kim buna karşı. Kim sizin muhatabınız; 35-40 bin kişinin katlinden sorumlu bebek katili Abdullah Öcalan'nı muhatap aldınız. Siyasi aktör haline getirdiniz."

'AMAN DOKUNMAYIN, DİYE VALİLERE TALİMAT VERDİNİZ'

"Peki, ben size soruyorum; ey AKP grubu, ey hükümet, bu hendekler kazılırken, bu yolların altına mayınlar döşenirken, bu uzun namlulu silahlar PKK'lı teröristlerin eline geçerken, roketatarlar PKK'lının eline geçerken, Şırnak'ta, Cizre'de şehirlerin merkezinde bunları yaparken, bu hükümet neredeydi Allah rızası için? Ne yapıyordu?" diye soran Seyfettin Yılmaz, "Asker, 980 tane operasyon izni istiyor. Valilere talimat verdiniz, "Aman dokunmayın, PKK terör örgütü mensupları yol kessin, sırtlarındaki silahlarla gezsin, aman dokunmayın." diye. Bunları bu hükümet söyledi. Bugün uyguladığınız politikalar neticesinde 6 ay içerisinde 300 vatan evladı şehadet şerbetini içti. Geçen hafta evlerindeydim o şehitlerin, hepsi gariban Anadolu çocukları." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim