• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Balbay yemin etti, göreve başladı

CHP Milletvekili Mustafa Balbay tahliyesinin ardından bugün meclise geldi. Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret eden Balbay, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine başladı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tahliyesinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM'deki makamında ziyaret etti. Balbay, Kılıçdaroğlu ile tokalaşırken, desteğinden dolayı teşekkür ederek, "Geldim, hazırım" dedi. 

Kılıçdaroğlu da Balbay'ın tahliyesinin ardından Sincan Cezaevi önündeki konuşmasını duygusal bulduğunu belirterek, "Gelecek biriktirmeniz bizim için çok önemli" değerlendirmesinde bulundu. Balbay, CHP'nin kendisini milletvekili olarak saflarına almasına ayrıca teşekkür ederek, bunun güç verdiğini vurguladı. "Kendimi çok daha güçlü ve sorumlu hissettim" diyen Balbay, gelecek süreçte kendisine düşen görev ne ise bunu yapmaya hazır olduğunu söyledi. Balbay, "Yerel seçimlerde görev vereceğiniz yerlerde belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım. Hep beraber çalışacağız. Sizin enerjinize yetişir miyim bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"Özgürlük söylemlerimiz havada kalıyor" 

Kemal Kılıçdaroğlu, Balbay'ın özgürlüğüne kavuşmasının büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, şu şekilde konuştu;

"Bu mutluluğun buruk bir mutluluk olduğunu ifade etmek isterim. Sayın Balbay özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri, gazeteciler, avukatlar, belediye başkanları, askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının, ülkenin geleceği ile ilgili yorum yapan pek çok insanın hapispanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahim olanı hapishanelerde ölüme yatırılanlar var. Tedavi edilmeyenler var. Türkiye bunları aşmak zorundadır. Dünyaya rezil oluyoruz, demokrasimiz yara alıyor. Özgürlük söylemlerimiz havada kalıyor. Umuyorum, Balbay bir başlangıç olur ve Türkiye bu kirliliklerinden tümüyle arınmış olur."

Balbay'ın eşinden Kılıçdaroğlu'na teşekkür

Gülşah Balbay da Kılıçdaroğlu'na eşinin tutukluluk sürecinde kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Size çok teşekkür ederim. Bu zor günleri sizin desteğinizle aştık" diye konuştu.  Açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu ve Balbay bir süre daha basına kapalı olarak sohbet etti. Görüşmede, CHP Grup Başkenvekilleri ile bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri de bulundu.

30 ay sonra yemin etti

Görüşmenin ardından Meclis'e gelen Mustafa Balbay, bütçe görüşmeleri öncesinde TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine başladı.

balbay.jpg

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim