• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Balbay, ilk basın toplantısını düzenledi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Temel yargılama sorunlarının çözümü için ne yapabilirsem, sadece kendim için değil, hukuk arayan herkese merhem olabilecek yöntemler için çaba harcayacağım" dedi.

Ergenekon Davasında tutuklu olarak yargılanan ve tahliye olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, tahliyesinin ve yemin etmesinin ardından TBMM'de ilk basın toplantısını düzenledi. 

Basın toplantısı salonundaki gazetecileri "meslektaşlarım" diyerek selamlayan Balbay, birinci kimliğinin gazetecilik olduğunu ve kalemi elinden bırakmayacağını söyledi.

"Siyaseti sevdim, herşeye rağmen. Severek yapacağım. Bundan sonra da öncelikle siyaseti iyi yapmak için çaba harcayacağım" diyen Balbay, muhalefetteki bir siyasetçinin görevinin iktidarın bazen canını sıkmak, bazen de elini sıkmak olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bir saate yaklaşan bir görüşme yaptığını bildiren Balbay, Çiçek'e Türkiye'deki yargılama sorunlarını anlattığını, Çiçek'in de kendisine ağırlık olarak tutuklu milletvekillerinin durumları olmak üzere temel yargı sorunlarının çözümü için gösterdiği çabaları aktardığını ifade etti.

Türkiye'de ciddi bir yar sorunu olduğunu örnekleriyle anlattığını kaydeden Balbay, "Sadece tutuklu milletvekilleriyle sınırlı kalmamak üzere çözüm yolları olabileceğini kendisiyle paylaştım. Kamuoyunda yanlış anlaşılabilecek başka hiçbir sözcüğe yer vermeksizin ve genel anlamda hukuki zeminde siyasi davaların çözümünün de siyasi olacağı temelinde, hukuki zeminde çözüm olabileceği görüşünü paylaştım. Sayın Cemil Çiçek de bu tür çözümlerin ancak diyalog ile olabileceğini söyledi" diye konuştu.

"Yanlış kapıdan yanlış yere girilir"

Bir milletvekillerinin yapabileceklerinin sınırlı olduğuna işaret eden Balbay, şöyle devam etti:

"Ben çıktığım gün sizlerle paylaştığım gibi temel yargılama sorunlarının çözümü için ne yapabilirsem, sadece kendim için değil, hukuk arayan herkese merhem olabilecek yöntemler için çaba harcayacağım. Bu bağlamda bugün bütün gazeteleri okudum. Bazı meslektaşlarımızın, 'Balbay'ın yargılanma sürecinin devam ettiği. Tekrar cezaevine dönebileceği' haberleri haberdir. Ama bence en az bunun kadar önemli olan haber, bu yargılamaların nereden dönebileceğidir. Bunu da değerlendirmenizi diliyorum."   

Hukuksuzluklara alışmanın, "olabilir" mantığı ile yaklaşmanın yanlış bir tutum olduğunu vurgulayan Balbay, "Yanlış kapıdan, yanlış yere girilir" ifadesini kullandı.

Balbay, bundan sonra öncelikli görevinin siyasi zeminde Türkiye'deki hukuk güvenliği sorunun çözümü olduğunu da sözlerine ekledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim