• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Balbay: Bugün hayata yeniden başladık

Dün gece cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sabah çocuklarını okula bıraktı. Gazetecilere açıklama yapan Balbay, "Gerçek anlamda hayata yeniden başladık" dedi.

Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,özgürlüğünün ilk gününde, cezaevindeyken hayalini kurduğu gibi çocuklarını okula bıraktı. Gerçek anlamda hayata yeniden başladığını belirten Balbay, çocuklarını bıraktıktan sonra okuldan evine döneceğini, daha sonra TBMM'ye geçeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Balbay, Kılıçdaroğlu ile dün akşam telefonla görüştüğünü, kendisiyle bugün görüşeceğini ifade etti.

Başkent Üniversitesi Ayşeabla Okullarından ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Balbay, çocuklarını okula bırakmanın hayali olduğunu belirterek, "Her şeyden önce bir öğrenci velisiyim. Arkadaşlar, ilk önce tutuklandığımda ilk aklıma gelen kendi hayatım, ne kadar kalacağım bir yana, eyvah çocukları sağlıklı okutamayacağım korkusuydu. İlk aklıma gelen endişe o olmuştu. Ama süreç içinde aştık. Şimdi onları okula bırakmak benim için çok güzel bir başlangıç. Çocukları okula bıraktıktan sonra gerçek anlamda diyorum ki bugün hayata yeniden başladık" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mustafa Balbay, bir soru üzerine, çocuklarını bıraktıktan sonra okuldan evine döneceğini, kardeşiyle kahvaltı yaptıktan sonra Cumhuriyet gazetesine gideceğini söyledi. Gazetede "hasret gidereceğini" belirten Balbay, oradan da TBMM'ye geçeceğini kaydetti. 

Mustafa Balbay, "4 yıl 9 ay sonra geceyi ilk kez evinizde geçirdiniz, ne hissettiniz?" sorusu üzerine, duygularını şöyle dile getirdi: 

"Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız. Dün akşam elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi.  Ranzada gözünüzü açtığınızda demir pencere vardı. Burada gözümü açtığımda çok güzel bir avize ve duvarda çok güzel tablolar vardı. Her şeyiyle bambaşka bir şey. Özgürlük zaten yaşamın bütünü. Her an sadece dışarıda olmak da değil özgürlük. İnsanın sevdikleriyle olması, insanın güzel bir güne başlaması, güzel bir günü bitirmesi, gerçekten dün onları hissettim." 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim