• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bakraç Mezrasına modern taziye evi

Bakraç Mezrasına modern taziye evi
Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından Kaşköy'e bağlı Bakraç mezrasında inşa edilerek yapımı tamamlanan modern taziye evi düzenlenen törenle hizmete...

Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından Kaşköy'e bağlı Bakraç mezrasında inşa edilerek yapımı tamamlanan modern taziye evi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Bakraç Mezrası Taziye Evinin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve il genel meclis üyeleri, bazı kurum amirleri ve Bakraç Mezrası halkı katıldı. Vali Nurullah Naci Kalkancı ve milletvekilleri taziye evinin açılışına katılmak üzere gittiği Bakraç Mezrasında köy halkı tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla büyük bir coşkuyla karşılandı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Çalışkan, "Başta cumhurbaşkanımızın belirlediği hedef ve vizyonları, devletimizin politikaları, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve milletvekillerimizin destekleri ve valimizin talimatları doğrultusunda İl Genel Meclisinin almış olduğu karar ve devlet-köylü işbirliğiyle Bakraç Mezramıza Köy Konağını kazandırmış bulunuyoruz" dedi.

Açılışı yapılacak Taziye Evinin Bakraç Mezrasına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, "Bu taziye evinin Bakraç mezramıza kazandırılmasında emeği geçen valimize, il genel meclis başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Son dönmelerde gittiğimiz her köyümüzde AK Partinin hizmet mührünü görüyoruz. Köylü kardeşlerimizin yaşam standartlarının daha da yükseltilmesi için İl Özel İdaresi tarafından Adıyaman'ın en ücra köşelerine alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin götürüldüğünü görüyoruz. Sadece bu yıl kırsal kesime yapılan yatırımın tutarı 142 Milyon TL'dir. Bundan sonra inşallah köylerimizin, yol, su alt ve üst yapı ihtiyaçlarını tamamen gidereceğiz. Şehirde yaşayan kardeşlerimiz hangi hizmetlerden istifade ediyorsa köylerimizde de o hizmetler olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde köylerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bugün açılışını yapacağımız taziye evinin Bakraç Mezramıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" cümlelerini kullandı.

Bakraç Mezrası halkının devletine, milletine ve bayrağına olan hissiyatını takdir ettiklerini belirten Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, "Bakraç halkı teröre geçit vermeyen, kale gibi duran her türlü hizmeti hak eden bu vatanın en kıymetli evlatlarıdır. İnşallah devletimizin sağladığı imkanlarla, Milletvekillerimizin girişimleriyle ilimize gelen yatırımlardan pay almaya ve yeni yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Bugün açılışın yapacağımız taziye evinin yapılmasında emeği geçen, katkıda bulunan milletvekillerimize, eski valilerimize, il genel meclisi başkanı ve üyelerine ve köylerimize yönelik bu yatırımların gelmesinin gizli kahramanı olan İl Özel İdare Genel Sekreteri ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Devlet, millet işbirliğinin en güzel örneklerinden bir tanesi olarak inşa edilen bu güzel taziye evimizin etrafını da valilik olarak kilitli parke taşıyla döşeyeceğiz. Bakraç Mezrasının bağımsız köy olma talebini de inceliyoruz. Mevzuatta nüfusla ilgili bir engel var. O sorunu da aşabilirsek Bakraç Halkına yardımcı olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve milletvekilleri tarafından taziye evinin açılış kurdelesi kesildi.

Bakraç Mezrasına modern taziye evi

Bakraç Mezrasına modern taziye evi

Bakraç Mezrasına modern taziye evi

Bakraç Mezrasına modern taziye evi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim