• BIST 83.067
  • Altın 146,530
  • Dolar 3,7912
  • Euro 4,0490
  • İstanbul 2 °C
  • Ankara -7 °C
  • İzmir 2 °C

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar
Gaziantep merkezli baklava üreticisi Fıstıkzade, İstanbul Ataşehir'de açtığı mağazasında stevia bitkisi ile doğal yöntemlerle tatlandırılmış, düşük...

Gaziantep merkezli baklava üreticisi Fıstıkzade, İstanbul Ataşehir'de açtığı mağazasında stevia bitkisi ile doğal yöntemlerle tatlandırılmış, düşük kalorili diyet baklavasını İstanbullu baklava severlerin beğenisine sundu.

Ataşehir'de İstanbul'daki ilk şubesini açan Fıstıkzade Baklavaları yoğun ilgi gördü. Açılışa; AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta, özellikle diyabet hastaları için üretilen Fıstıkzade Stevia Baklava büyük ilgi gördü.

FISTIKZADE STEVİA BAKLAVA AR-GE ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ

Fıstıkzade Baklavalarının Genel Koordinatörü Vedat Diri, Fıstıkzade Stevia tanıtırken şu bilgileri verdi: "Türkiye genelinde şubelerimiz var. En geleneksel yöntemlerle ve doğal malzemelerle orijinal Gaziantep baklavası üretiyoruz. Bize gelen özellikle diyet hastalarının "Neden biz baklava yiyemiyoruz" serzenişlerine istinaden yeni ürün geliştirme çalışmalarına hız verdik. Güney Amerika kıtasında yetişen Stevia bitkisini Türkiye'ye getirdik. Kan şekerini düzenleyici ve şeker hastalarının tercih ettiği bir doğal tatlandırıcı olan bu bitkisel maddeyi orijinal Gaziantep baklavasına adapte etmeye çalıştık. Gıda mühendislerimiz tarafından AR-GE çalışmaları yapıldı. 6 ay süren çalışmalar sonucunda unun, yağın kalorisi düşürüldü, pancar şekerinin yerine kullandığımız stevia ile de baklavanın şekerden kaynaklı kalorisi, özel formülle sıfıra düşürüldü. Bu çalışmaları Stevia ile harmanladık ve raporunu aldık" diye konuştu.

"BAKLAVAYI YURTDIŞINA İHRAÇ YAPIYORUZ"

Orijinal Gaziantep baklavası ihracatına da başladıklarını söyleyen Diri, "AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. Soğuk zincir ya da özel gıda koruma sistemleriyle baklavada bir yıllık bir dayanma süresine ulaştık. Bu bilimsel yöntemlerin sayesinde, orijinal Gaziantep baklavasını sadece Türkiye'nin değil dünyanın dört bir tarafına ulaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'U BAKLAVAYA DOYURACAĞIZ"

İstanbul'u baklavaya doyuracaklarını söyleyen Fıstıkzade Ataşehir Şubesi'nin işletmecisi Nilüfer Özyıldırım ise "Biz bundan yaklaşık 6 ay önce İstanbul'u baklavaya doyuracağız iddiasıyla yola çıktık. Ataşehir'e ilk mağazamızı açmaktan mutluluk duyuyoruz.Herkesin gönül rahatıyla yiyebileceği tazelikte, kalite standartlarında, sağlıklı Gaziantep baklavaları ve tatlıları satıyoruz. Stevia Baklavası özel üretilen bir ürün. İlk kez bizim mağazamızda lanse edildi. İlk izlenimler çok iyi. Bundan sonra diyabet hastaları gönül rahatlıyla baklava yiyebilecekler" açıklamasını yaptı.

"2016 SONUNA KADAR HEDEFİMİZ 10 NOKTA"'

Fıstıkzade Baklavaları İstanbul Master Franchisor'u İlyas M. Özyıldırım da "Yola çıkarken İstanbul'u orijinal Gaziantep baklavasıyla buluşturmak istedik.Tabi ki her yerde baklava yiyebiliyorsunuz ama orijinal Gaziantep Baklavası yiyemiyorsunuz. 2016 yılında şubelerimiz arttıracağız. Tüm İstanbul'u orijinal Gaziantep baklavalarıyla buluşturacağız. 2016 sonuna kadar hedefimiz, İstanbul'da 10 farklı lokasyonda baklava severleri Fıstıkzade markasıyla buluşturmak" şeklinde konuştu.

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Baklavadan Şekeri Çıkardılar, Tadına Dokunmadılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim