• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Baklan Belediyesi Tarım Meslek Lisesi Yaptıracak

Baklan Belediyesi Tarım Meslek Lisesi Yaptıracak
Baklan Belediyesi, bölgede tarım teknolojileri ve hayvan sağlığı alanlarında önemli bir eğitim açığını ve ihtiyacı giderecek olan Tarım Mesleki ve...

Baklan Belediyesi, bölgede tarım teknolojileri ve hayvan sağlığı alanlarında önemli bir eğitim açığını ve ihtiyacı giderecek olan Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptıracak.

Denizli Valiliği'nde gerçekleştirilen protokol imza törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Baklan Kaymakamı Fethi Savran, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt ile Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Törende konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, tarım ve hayvancılık sektöründe oldukça ileri mesafeler kat eden Denizli'de tarım alanında kalifiye eleman yetiştirecek bir okul yaptırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Baklanımız için yaptığımız bu çalışmalarda zaman gerçekten yetmiyor. Gece geç saatlere kadar projeler üretip çalışıyoruz. İlçemizde bulunan okullarımıza, geçtiğimiz yıl sizlerle imzalamış olduğumuz protokol doğrultusunda destek vermeye çalıştık. Denizlimiz Türkiye'de tarım ve hayvancılık konularında belirli noktalara geldi. Denizli, şu anda 81 İlimiz içerisinde çalışmaları örnek olarak gösterilen bir İl. Bu başarının sağlanmasında başta zatıâliniz olmak üzere önceki Valilerimize ve çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Bizlere çok katkılar verdiniz. Yolumuzu, ufkumuzu açtınız ve yol gösterdiniz. Denizli 376 bin 738 hektar tarım arazisi ile büyük bir potansiyele sahip. Hayvancılık, bitkisel üretim, meyvecilik, endüstriyel tarımda ve gıda sektöründe fevkalade önemli bir noktaya geldi. Bu gelişmelere rağmen ilimizde tarım teknolojileri ve hayvan sağlığı alanlarında eğitim veren okulumuz olmamasından dolayı yaptıracağımız okul, inşallah bu açığı Denizli ve Baklan'da gidermiş olacağız" dedi.

Vali Şükrü Kocatepe ise, Baklan Belediyesinin eğitime her alanda destek verdiğini söyleyerek, "Bugün Baklan İlçemizde öğrencilerimizin yatılı olarak kalabilecekleri Pansiyon binası bulunan, uygulama bahçeleri ve alanlarına sahip tam donanımlı bir Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptırmak üzere Baklan Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimizle protokol yapmak üzere bir araya geldik. Baklan Belediye Başkanımız seçildiği günden bu yana milli eğitim yatırımlarında hep hamilik yaptı. Kendisi belediyenin kısıtlı kaynaklarına rağmen eğitime bu güne kadar 100 bin lirayı aşan destek sağladı. Bu nedenle Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Baklan İlçemiz konumu itibariyle çok hoş, çok güzel coğrafyaya sahip. Başkanımızda bu güzel coğrafyayı geliştirip büyüterek daha fazla yaşanabilir bir ilçe haline getirebilmek için gayret sarf ediyor. Ben kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılı çalışmalarının daim olmasını temenni ediyorum" dedi.

Baklan Merkez Mahallesinde yaptırılacak olan Baklan Belediyesi Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selçuklu mimarisiyle yapılıp 16 derslikli olacak.

Baklan Belediyesi Tarım Meslek Lisesi Yaptıracak

Baklan Belediyesi Tarım Meslek Lisesi Yaptıracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim