• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Bakkallar 2016'da bunları bekliyor

Bakkallar 2016'da bunları bekliyor
Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, 2015 yılının bekledikleri gibi geçmediğini, 2016 yılında ise bakkal esnafının ayakta...

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, 2015 yılının bekledikleri gibi geçmediğini, 2016 yılında ise bakkal esnafının ayakta kalabilmesi için AVM'lerin sınırlandırılması, asgari ücrete verilecek devlet desteğinin BAĞ-Kur'lu esnafa da verilmesi gibi bir takım beklentileri olduğunu söyledi.

Akdardağan, yaptığı açılmada, iki seçimin yaşandığı, siyasilerin esnaf merkezleri projeler üretmediğini, azda olsa destek gördükleri bir yılı geride bıraktıklarını belirtti. Esnafın sorunlarının çözümü konusunda milletvekilleri, vali, kaymakam ve yerel yöneticiler ile işbirliğine gittiklerini ifade eden Akdardağan, "Özellikle kaçak sigara ve ürünler konusunda emniyet güçlerimizle diyaloglarımızı arttırdık, arttırmaya da devam edeceğiz. Sorunlarımızın çözümü için çalışmalarımızı sürdürürken, az da olsa iyileştirilmelerin yapıldığı düzenlemelerin takipçisi olacağız." dedi.

AVM'LERE SINIRLAMA GETİRİLSİN

Sakarya'da bazı ilçelerde yeni açılacak olan alışveriş merkezlerine (AVM) karşı alınan önleyici kararlara sevindiklerini belirten Başkan Akdardağan, bu kararların yaygınlaştırılması ve AVM'lere şehir merkezinde ve diğer ilçelerde de sınırlama getirilmesi gerektiğini vurguladı. Akdardağan şunları kaydetti: "Bazı ilçelerde AVM'leri önleyen kararlarla esnaflarımız bir nebzede olsa rahatlamıştır. İlçelerin belediye meclislerinde, yeni açılacak marketlere ruhsat verilmemesi veya sınırlama getirilmesi kararları alınmıştır. Talebimiz Sakarya Büyükşehir Meclisi'nde de bu konunun karara çıkmasıdır. AVM'ler ve süpermarketlere karşı esnafımızın dik duruşunun belediyelerimizce desteklendiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Yeni yılda da en büyük beklentilerimizden biri budur."

ASGARİ ÜCRETTE DEVLET DESTEĞİ BAĞ-KUR ESNAFINA DA VERİLSİN

Yeni asgari ücrete verilecek devlet desteğinin Bağ-Kur'lu esnafa da verilmesini istediklerini ifade eden Akdardağan, bu yıldan beklentilerini şöyle sıraladı: "Yeni yılda hükumet tarafından kaybolmaya yüz tutan mesleklerin desteklenmesi kapsamına bakkal esnaflarının alınmasını istiyoruz. Sosyal gelir destek primlerinin tamamen kaldırılması, yeni iş yeri açan esnafın 3 yıl boyunca vergiden muaf tutulması talebimiz var. Faizsiz kredi verilmesi, esnafa verilen 30 bin liralık faizsiz kredinin kapsamının yeniden düzenlenerek borcu olsun, olmasın tüm esnafa verilmesini bekliyoruz. Esnaf enflasyonunun önlenmesi, çıraklık eğitiminin güçlendirilmesi ve ekonomik istikrarın sürmesi bekliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim