• BIST 107.041
  • Altın 143,530
  • Dolar 3,5635
  • Euro 4,1526
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C

Bakır cezvede soğuk suyla pişir, köpüklü iç

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği’nden bol köpüklü araştırma...

Yumuşak suya sahip bölgelerde bakır cezvede yapılan Türk kahvesinin kıvamı daha yüksek oluyor.

Kireçli, sert sularda ise elektrikli cezveler daha kıvamlı kahve hazırlıyor. Sıcak suyla hazırlanması halinde kıvamı daha fazla olurken, köpük miktarı düşüyor.

Suyun sertliği arttıkça köpük miktarı da artıyor ancak köpüğün uzun süre kalması için suyun soğuk ve yumuşak olması gerekiyor. 

www.istanbulhaber.com.tr

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim