• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Bakımevinde şizofren hastaya tecavüz

Özel bir bakımevinde görevli hastabakıcı 45 yaşındaki R.K., ailesi tarafından buraya yerleştirilen şizofren 32 yaşındaki Ş.Ç.'yi hamile bıraktı.
Yüzde 86 şizofren raporu bulunan ve eşinden boşanan 1 çocuk annesi S.Ç., vasisi olarak tayin edilen üvey kardeşi Ü.Y. tarafından Selçuklu İlçesi'nde bulunan ve bakıma muhtaç engellilerin yatılı olarak kalabildiği, devletten bakım parasını alan özel bir bakımevine yerleştirildi. 
 
KARNININ BÜYÜMESİ ÜZERİNE ANLAŞILDI 
 
Yaklaşık 1.5 yıldır bu bakım evinde kalan S.Ç., geçen şubat ayında sosyal aktivite için Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi'ne gönderildi. Burada görevliler S.Ç.'nin karnının büyüdüğünü fark edince, durum bakımevine bildirildi. 
 
Muayene için doktora götürülen S.Ç.'nin yapılan testler sonucu 25 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. 
 
BAKIMEVİ İNKAR ETTİ 
 
Bakımevi yetkilileri, S.Ç.'nin izinli olarak ailesinin yanına gittiğinde mahalledeki bir kişiyle cinsel ilişkiye girdiğini ve hamile kaldığını öne sürerek Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
S.Ç.'nin ailesi ise kurumda görevli bir kişiyle ilişkiye girdiğini öne sürerek suçlamaları kabul etmedi. 
 
Yapılan soruşturma neticesinde S.Ç. ifadesine başvurulurken, mahalle komşuları K.K.'nın yanı sıra kurumda hastabakıcı olarak görev yapan İ.Y., B.Ç. ve R.K.'nın da kendisiyle cinsel ilişki kurduğunu öne sürdü.
 
Bunun üzerine sanıklar hakkında 'nitelikli cinsel istismar' suçundan Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 'ne dava açılırken, bebeğin babasının tespit edilmesi için alınan kan örnekleri ile DNA testi yapılmasına karar verildi. 
 
DNA TESTİ ORTAYA ÇIKARDI 
 
Bu arada hamile olan Ş.Ç. bakımevinden alınarak ailesinin yanına yerleştirildi. Aradan geçen 2 ay sonunda S.Ç. doğum yaparken, bebek 33 gün yaşadıktan sonra hayatını kaybetti. 
 
 
Soruşturma çerçevesinde Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan babalık testi sonucunda ise ölen bebeğin babasının özel bakımevinde hastabakıcı olarak görev yapan R.K. olduğu saptandı. 
 
TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI 
 
Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen pazartesi günü yapılan ilk duruşmaya R.K. dışındaki tüm sanıklar katıldı. İfadeleri alınan sanıklar suçlamaları kabul etmedi.
 
Mahkeme heyeti ise duruşmaya gelmeyen, bebeğin biyolojik babası olduğu tespit edilen ve yaklaşık 2 ay önce çalıştığı kurumdan ayrılan R.K. hakkında tutuklanmak üzere yakalama kararı verdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim