• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

’Bakesus Projesi’nin 3’üncü toplantısı yapıldı

’Bakesus Projesi’nin 3’üncü toplantısı yapıldı
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Arş. Gör. Gülden Gökşen'in, "Fırıncılık Sektöründe Sürdürülebilir ve Hijyenik Üretim...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Arş. Gör. Gülden Gökşen'in, "Fırıncılık Sektöründe Sürdürülebilir ve Hijyenik Üretim İçin İyi Uygulamalar Değişimi" (BAKESUS) projesinin 3'üncü toplantısı yapıldı.

Toplantıya İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nden katılımcıların yanı sıra Tarsus Belediyesi'nden Hakan Kumdereli, Serdar Akkoç, Ersin Eker ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim elemanları Prof. Dr. İbrahim Ekiz, Prof. Dr. Nüzhet Türker ve Doç.Dr. Sedat Sayar katıldı.

İlk toplantısı 2-3 Mart 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Valencia şehrinde gerçekleştirilen proje kapsamında, fırın ve pastane gibi unlu mamulleri sektörü için üretimde kalite yönetimi, iyi çevre ve hijyen uygulamaları konularında eğitim metodolojileri oluşturuluyor. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa Komisyonu'nca Erasmus+Stratejik Ortaklık Projesi olarak hibe desteği almaya hak kazanan proje, fırıncılık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi amacını taşıyor.

Türkiye, İspanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve yerelde Tarsus Belediyesi olmak üzere 5 proje ortağının temsilcileri, Mersin Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Mühendislik Fakültesi'ni gezen katılımcılar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar ile görüştü. Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Yaşar, katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

BAKESUS projesi kapsamında sağlıklı fırıncılık ürünleri üretimini, tüketimini ve sürdürülebilir çevre koşullarını artırmaya yönelik çalışma yürüttüklerini kaydeden Arş.Gör. Gökşen, 24 ay sürecek projeyi şöyle özetledi; "Unlu mamuller sektöründe işin mutfağında olanların eğitimini çok önemseniyoruz. Hazırladığımız projeyle bu alanda çalışanlara özellikle hijyen konusunda bir şeyler kazandırmayı hedefliyoruz. Projemizin Avrupa ülkelerinde fırıncılık sektörüne yönelik ihtiyaç analizleri yapıldıktan sonra 4 lisanda verilmesi planlanan derslerin içeriğini belirleyerek e-öğrenme aracının ilk taslağını oluşturmaya başlayacağız. Fırın çalışanları, internet sayfamıza giriş yaparak eğitim modüllerimizden ayrı ayrı sunumları izleyebilecek. Bu sunumlar uzaktan eğitimle birlikte canlı olarak da gerçekleştirilecek. Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası çalışanlarına eğitimi yüz yüze vereceğiz. Projenin sonuna doğru da eğitimlerin faydası üzerine bir değerlendirme yapacağız ve eğitime katılan fırıncılarımıza sertifika vereceğiz. Projemizi, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek ulusal ve uluslararası yaygınlaştıracağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim