• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Bakanlıktan 'harekete geç' kampanyası

Bakanlıktan 'harekete geç' kampanyası
"10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesaplarından #hadihareketegeç kampanyası başlatacak.

Sağlık Bakanlığı "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında yeni bir kampanyaya imza atıyor. Kampanya kapsamında Sağlık Bakanlığı, bugün sosyal medya hesaplarından #hadihareketegeç kampanyası başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada hareketsiz yaşamın sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemi olduğu belirtilerek şunlara yer erildi:

Hareketsiz yaşam hastalık nedeni

“Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasındadır. Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel aktiviteyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle Bakanlık olarak toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz. Sağlık Bakanlığı olarak “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü”nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler ve iletişim kampanyaları gerçekleştiriyoruz”

Fotoğraf çek paylaş

Bu kapsamda 7-11 Mayıs tarihleri arasında Bakanlığın sosyal medya hesaplarından #hadihareketegec kampanyası başlatılacağı vurgulanarak, "Kampanya kapsamında, katılımcılardan kamera, fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile 15 saniyelik “Harekete Geç” mesajını içeren video çekmelerini ve @saglikbakanligi hesaplarımızı etiketleyerek göndermelerini istiyoruz. Ayrıca kampanyaya katılanlardan, gönderecekleri videoda belirlediği bir isme #hadihareketegec hashtagi ile seslenmesini de istiyoruz. En güzel 20 video, Sağlık Bakanlığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, ödüllendirilecektir. Kampanyaya katılanlar, sağlıklı bir yaşam için hareketine hareket katacak bisiklet ya da T.C Sağlık Bakanlığı Yalova Kaplıcalarında 2 kişilik tatil kazanma şansını yakalayacaktır. Bunun yanı sıra yurt genelinde 81 il halk sağlığı müdürlüklerimiz 10 Mayıs’ta hareketi teşvik etme amaçlı özgün etkinlikler gerçekleştirecektir” ifadesi kullanıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim