• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakanlıkta "Estetikte Güncel Gelişmeler" Semineri

Bakanlıkta "Estetikte Güncel Gelişmeler" Semineri
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Tayfur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda "Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler" konulu...

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Tayfur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda "Estetik ve Plastik Cerrahide Güncel Gelişmeler" konulu seminer verdi.

Opr. Dr. Volkan Tayfur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konferans salonunda Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı'nın 34.'sünü düzenlediği seminerde burun estetiği ve sağlıklı nefes almanın bir bütün olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Nefesin çok önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Tayfur, "Arabası olan herkes bilir ki hava filtresi tıkalı aracın çekişi düşer. Aynı şey insanlar için de geçerli. Burnun dışı bozuksa, içi de bozuktur. Dışarıdan görünen bir eğrilik içerideki bir tıkanıklığın devamı olabilir" diye konuştu.

Burun ameliyatını genel anestezi altında yaptığını anlatan Tayfur, lokal anesteziyi tercih etmediğini söyledi. "Nefes estetiğini garantili yapıyorum" diyen Tayfur, erkek ve kadında burun estetiğinin görünüm anlamında farklı olduğunu ve operasyonun ardından aynı gün hastanın taburcu olduğunu kaydetti. Kendilerine "kepçe kulak" şikayetiyle yapılan başvuruların bir hayli fazla olduğunu belirten Tayfur, burada en önemli etkenin genetik faktörler olduğunu söyledi. Ameliyat olan kulak bölgesini "2 gün sarıp açıyoruz" diyen Volkan Tayfur, lokal anestezi altında "garantili ameliyat" yaptığını vurguladı.

Yüze en çok uygulanan botulinum toksin A'nın (botoks) 25-30'lu yaşlardan itibaren yapılmaya başladığını hatırlatan Tayfur, botoks uygulamalarının süresinin de 3-6 ay arasında değiştiğini kaydetti. Tayfur, "Bu uygulamada bir kere yaptırayım, ömür boyu sürsün diye bir işlem kesinlikle yoktur. Belirli aralıkla tekrarlanmalıdır" dedi.

Kişinin yüzünde aşırı mimiklere bağlı çizgilerin oluşabildiğini anlatan Tayfur, botoksta uygulanan maddenin yılan zehri olmadığını, işlemle sinir uçlarının geçici olarak felç edildiğini söyledi. Göz kapağı düşüklüğü ile yağ hücre transferine ilişkin son gelişmeleri anlatan Tayfur, kilo vermelerin ardından meydana gelen sarkmalara da değindi. Volkan Tayfur, son 5 yılda plastik cerrahide son derece aşama kaydedildiğini ve mükemmel sonuçlar alındığını bildirdi. Buna rağmen kişilerin estetik işlemin ardından "ben falanca işlemi yaptırdım" anlamında dürüstçe açıklamadığını anlatan Tayfur, "Önümüzdeki dönemlerde artık kadınlar saç boyama gibi çok rahat şekilde yapılan estetiği de daha doğal karşılama anlamında paylaşacaklar" ifadesini kullandı.

Estetikle daha mutlu olunduğunu ve özgüvenin arttığını ifade edenlerin çoğunlukta olduğuna dikkat çeken Volkan Tayfur, "Botoks uygulaması ile koltuk altı ve el terlemesinin de önüne geçilebiliyor ve vücudun doğal dengesi asla bozulmuyor" diye konuştu.

Bakanlık personelinin konuya ilişkin sorular sorduğu seminerde, Eğitim Yayın Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Durmuş tarafından Volkan Tayfur'a "teşekkür belgesi" sunuldu ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Bakanlıkta "Estetikte Güncel Gelişmeler" Semineri

Bakanlıkta "Estetikte Güncel Gelişmeler" Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim