• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bakanlık ve iki baro devreye girdi

Bakanlık ve iki baro devreye girdi
Türkiye’nin dört bir tarafından kadın cinayeti haberleri gelirken, eski eşi tarafından öldüresiye dövülen A.U.’nun “Ölmek istemiyorum” çığlığı kamuoyunda yankı buldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul ve Ankara baroları A.U.’nun davasına müda

Geçen hafta Diken’in özel haberi olarak gündeme düşen ‘Yeni bir kadın cinayetine beş var‘ haberinde A.U. eski eşi tarafından şiddete maruz kaldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurduğunu ve bir destek alamadığını belirtmişti.

Diken muhabiri Berna Şahin'in haberine göre konuyla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri Nur Yılmazlar arayarak telefonla yapılan müracaatları kayıt alamadıklarını ancak, A.U.’nun kendilerine dilekçeyle başvurması üzerine harekete geçerek davaya müdahil olacaklarını belirtti.

Bakanlık: Karakollardaki şiddet izleme birimleri bağımsız

Yılmazlar, “A.U.’nun defalarca şiddete maruz kalarak polis karakolu aile içi şiddet birimine başvurması ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı aramasına rağmen neden harekete geçmediniz?” sorusuna ise, “Polis karakollarındaki aile içi şiddeti izleme birimleri bizden bağımsız. Biz bakanlık bünyesinde titizlikle çalışıyoruz, ancak kolluk kısmının yönetimi bizde değil’’ diye yanıtladı.A.U.’nun eski eşi M.K.T’nin İstanbul 14. Aile Mahkemesi’nin koruma tedbiri kararlarına uymamasına rağmen yaptırım uygulanmamasına karşı bakanlık olarak müdahilliğin dışında farklı ne yapabileceklerine yönelik soruya da Yılmazlar, şu yanıtı verdi: “Devletin, şiddet karşısında sadece savcı ve hâkimleriyle değil, bakanlık ve kadın çalışanlarıyla da durduğunu göstermek istiyoruz. Yasada yazıyor tedbire aykırı davrandığı takdirde tedbiri veren mahkeme hapis cezasına hükmediyor. Konunun takipçisi olacağız.”

Barolar da harekete geçti

Haberle ilgili İstanbul ve Ankara barosu da harekete geçti. İstanbul barosu yönetim kurulu üyesi Süreyya Turan davaya müdahil olacaklarını belirterek, “Duruşma gününe kadar da A.U’nun korunması ve tekrar bir saldırıyla karşı karşıya kalmaması için gereken her şeyi yapacağız’’ dedi.Ankara barosu avukatlarından Burcu Otman Taşdan da, Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran’ın konuyla yakından ilgilendiğini belirterek yönetim kararıyla davaya müdahil olacaklarını belirtti. Taşdan cinayetin işlenmeden engellenmesinin ‘hayati önem’ taşıdığını vurgulayarak dava günü Ankara barosu avukatları olarak İstanbul’a gelip davayı takip edeceklerini söyledi.

M.T.K.’nın saldırıları devam ediyor

A.U.’nun avukatı Sinan Akandır, şüpheli M.T.K’nin İstanbul 14. Aile Mahkemesi’nin verdiği koruma tedbiri kararlarına muhalefet ederek müvekkiline yönelik gerek sözlü gerekse de fiziki saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, konuyla ilgili savcılığa, hakimliğe ve bakanlığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.Akandır koruma ve tedbir kararının yenilenmesi için de dilekçe verdikleri söyledi.

Davalar 3 ve 22 Aralık’ta

‘Tehdit davası’ 3 Aralık 2015, saat 09:35’te İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ve son yaşanan ‘kasten yaralama’suçuyla ilgili dava da 22 Aralık 2015 tarihinde saat 10:55’te İstanbul Anadolu 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim