• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu

Bakanlara paralel tuzak önceden biliniyordu
Şanlıurfa'da paralel yapıya yakın polisler Numan Kurtulmuş, Efkan Ala ve Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağını biliyorlardı.

Çatışmaların devam ettiği Ayn-el Arap(kobani)'den göç akının yaşandığı Şanlıurfa' nın Suruç ilçesine Suriyelileri ziyaret etmek için giden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e yönelik eylem yapılacağı bilgisinin ve diğer olaylarla ilgili bilgilerin, Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar ve emniyetteki paralel yapıya yakın polisler tarafından üstlerinden gizlendiği tespit edildi. Eylem yapılacağı ilişkin istihbarat, Mustafa Balcılar'a iletildi. Ancak Balcılar, bu bilgileri üstlerini aktarmadı. Bu nedenle de eylem engellenemediği gibi bakanlara yönelik taşlı saldırı gerçekleşti.

KOBANİ'YE GEÇİŞLERE FRANSIZ KALDI

23 Eylül tarihinde ise Siverek İstihbarat Büro Amirliği'nden Urfa İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne gelen bilgi notunda Diyarbakır Lice'de faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının Ayn-el Arap(kobani) bölgesinde faaliyet gösteren örgüt mensuplarına destek amacıyla Suruç'a geleceği ve buradan da illegal yollardan Ayn-el Arap(kobani) bölgesine geçecekleri belirtildi. İstihbarat ekipleri, konu hakkında Balcılar'a bilgi verdi. Ancak Balcılar, bu konuyla ilgili de üstlerini bilgi aktarmadı.

TERÖRİSTİN GİZLENDİĞİ SAKLADI

2002 yılından bu yana terör örgütünün kırsal alan kadrosunda faaliyet gösteren YPG mensubu Haydar Y. isimli örgüt mensubunun 19 Eylül'de IŞİD tarafından Ayn-el Arap(kobani) bölgesine yapılan saldırıların artması sonucu Suruç ilçesi sınır bölgesini kullanarak örgütten kaçtığı ve Urfa'da bulunan ailesinin ikametine geldiği bilgisi İstihbarat Şube Müdür Vekili Mustafa Balcılar'a bildirdi. Balcılar, bu bilgiyi de üstlerine iletmedi.

İSTİHBARAT AKIŞINA ENGEL OLDULAR

Olaylara ilişkin bilgi akışını sağlamayan Emniyet Amiri Mustafa Balcılar hakkında polis başmüfettişleri soruşturma başlatmış ve incelemelerin ardından istihbarat akışına engel olduğu belirlenen Balcılar 2 Ekim'de açığa alınmıştı. Öte yandan, paralel yapıya yakın İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki bazı polisler de geçici olarak başka birimlerde görevlendirildi. 

Kaynak: Yeni Şafak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim