• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakanlar Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

Bakanlar Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü münasebeti ile Şehir genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen etkinlere ve açılışlara katılmak üzere gelen Bakanlar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ederek çalışmalar hakkında Başkan Nihat Çiftçi'den brifing aldı.

"Bu Önemli Projeyi Büyükşehir İle Şanlıurfa'ya Kazandırdık"

Büyükşehir Belediyesi Protokol girişinde gazetecilerle bir araya gelerek bir açıklamada bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Şanlıurfa'nın önemli ihtiyaçlarından biri olan fuar ve kongre merkezini Şanlıurfa'ya kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Medeniyetler ve Peygamberler şehri Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmekten ve Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları öğrenmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Davetlerinden dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Şanlıurfa tarımsal alanda Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri ve son yıllarda Şanlıurfa sanayide çok önemli noktalara geldi. Milli gelirlerde yüzde on üçlük seviyeden yüzde yirmi beşlere doğru bir yükselme oldu. Böylesine güzel şehrimize yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan fuar ve kongre merkezini bugün Şanlıurfa'mıza kazandırıyoruz. Özellikle ticaretin gelişmesi, ihracatın artması ve burada üretilen ürünlerimizin pazarlanması açısından son derece önemli olan bu fuarın yapımını Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Kalkınma Bakanlığımızın ortak girişimleri ile yapmış bulunmaktayız. 1.5 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanımız bizleri ziyaretinde bu kongre ve fuar merkezinin önemini anlatmıştı. Bizlerde Bakanlık olarak gerekli destekleri verdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum, Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu güne kadar yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Allah bu kurtuluş mücadelesini bir daha yaşatmasın"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'da, "11 Nisan Kurtuluş Bayramımız tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Allah inşallah bu kurtuluş mücadelesini bir daha nasip etmesin. Yoğun programlarına rağmen Şanlıurfa'ya teşrif ederek bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığı için Bakanımız Lütfi Elvan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Çiftçi, "Ziyaretleriniz Şanlıurfalıları mutlu kılmıştır"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlı şehrin kurtuluş yıl dönümü sebebiyle Şanlıurfa'ya ziyaretlerinden dolayı Bakanlarıma teşekkür ediyorum. Bu ziyaretleriniz halkımızı mutlu ve mesut kılmıştır. Sizleri Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı memnuniyetimizi arz ederim" diye konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Bakanlar Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçerek Başkan Nihat Çiftçi ile Şanlıurfa'da yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında sohbet etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim