• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezona iddialı bir takımla girebilmek için revizyon yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, gelecek sezona iddialı bir takımla girebilmek için revizyon yapmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Trabzonspor'da yönetim kurulu tarafından Ramada Plaza Otel'de düzenlenen istişare toplantısına eski başkanlardan Ahmet Celal Ataman, Salih Erdem ve Faruk Özak, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yetkili kurulların üyeleri, eski yöneticiler, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Ayşe Sulaköseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in yanı sıra bugün Trabzon'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

"BİZ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, istişare toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, gelecek adına iyi işler yapabilmek için camianın birbirinden güç almasını hedeflediklerini ve bu nedenle ortak aklı buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Usta " "Biz" olmaya çalışacağız. Birlik beraberliğimizin gerçekten akıllı temellere oturacağı bir zemini aramaya, bulmaya çalışacağız. "En iyisini ben bilirimden', "hep beraber en doğruyu biz yapabiliriz" yolunu aramaya çalışacağız. Geleceğe emin adımlarla, sağlıklı şekilde kararlı yürüyüşümüzün camianın dinamiklerinin beraberliğinden geçtiğini bugün burada bir kez daha teyit etmeye çalışacağız. İçinde bulunduğumuz durum kulüp tarihinde ne ilk ne de son. Biz de bu zincirin halkalarından birisiyiz. Bizden sonra da başka halkalar gelecek. Buranın da bir geçiş güzergahı olduğunu bilmeliyiz. Aslolan, tarihin sayfalarında Trabzonspor'la ilgili neler yapıp ettiklerimizle alakalı olumlu birkaç cümlenin yazılabileceği bir dönem olmasıdır ki; bunu birlikte başarabiliyor olmamız lazım" dedi.

"EN ÜMİTSİZ ANDA BİLE BAŞI DİK OLMALIYIZ"

Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunun belirten Başkan Usta, şunları söyledi:

"Türkiye'de, dünyada çok önemli işlere imza atmış büyük kulübüz. Hangi şartlarda olursak olalım, ne kadar sorunumuz olursa olsun büyükler bu sorunları ortadan kaldırabildikleri oranda büyük olurlar. Büyükler, güçlerini birleştirebildikleri oranda büyük olurlar. Başarabildikleri oranda büyük olurlar. En ümitsiz anında bile başı dik geleceğe emin adımlar atabilenler her zaman büyük olurlar. Bizim takımımız, kulübümüz, camiamız bunu tarihinde çok defa ispat etmiş. Bundan sonra da daha güçlü şekilde ispat etmeye devam edecektir. Ekonomiyle ilgili durumu sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken bir tane amacımız var; sadece bilgilendirmek. Bunun dışında asla bir enkaz edebiyatı yapmak, asla taraftarın moralini bozmak gibi niyetimiz yok. Ama içinde bulunduğumuz durumu şeffaf şekilde sizlerle paylaşmazsak nereye gittiğimizi detaylı şekilde ortaya koymazsak bu yolculukta karşılaşabileceğimiz sorunların bizi kemirmesine engel olamayız. O nedenle Trabzonspor kulübünden, bazen benden ne kadar kamuoyuna ekonomiyle ilgili bilgilendirme geliyorsa bunun gerçekten bir amacı var. Şeffaf şekilde sizlerin kulübün içinde bulunduğu durumu bilmesidir. Biz aslında bunları anlatmaya çalışıyoruz ki biz de kendimizi sorumluluk altına sokalım, aynı hataları yapmayalım. Aynı hedefe birlikte yürüyeceğimiz camianın hangi gün nerede olduğumuzu şeffaf şekilde bilmesinin herkese faydası olacaktır. "Ne olacak ki zaten bunlar biliniyordu" denebilir. Hayır, bunların bilinmesi başka kulüp adına yapılabilecek hataların nelere mal olduğunun paylaşılması başka. Ekonomisi bozuk olan bir kulübün başarıya ulaşma şansı yok."

SEZON SONU REVİZYON SİNYALİ

Ekonomik sorunların yanında sportif sorunlarla da uğraştıklarını belirten Muharrem Usta, "Taraftarımız bir kulüpten şunları ister; daha fazla transfer olsun. Onların hakkıdır, bunu görmek isteyebilirler. Ancak Trabzonspor gibi böyle büyük kulüplerdeki her bir kontratın milyonlarca lira veya dolarlık karşılığı var. . Bu sezon elimizde ne kadar oyuncumuz varsa ki, kadroyu epeyce daralttık, yükü hafifletmeye çalıştık. Bu oyuncuların gelecek seneye kaç tanesi kalıcı iskelette yer alabilir bunun peşindeyiz. Sene sonunda çok önemli bir revizyon yapmak zorunda kalabiliriz, gelecek seneye iddialı girebilmek için. Bu konuda kararlıyız. Eğer elimizden çıkarmak istediğimiz oyuncular varsa onların bu sezon oynamasını sağlayıp en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Kenara koyalım kadro dışı yapalım demek kolay. Bir oyuncumuzun başarılı olup olmadığını görebilmenin yolu ona sürekli fırsat vermekten ve kapasitesinin nereye kadar gittiğini görmekten geçiyor" diye konuştu.

"ARA TRANSFER DÖNEMİNDE 500 OYUNCU ÖNERDİLER"

Doğru oyuncuyu bulmanın kulüpler için hayati önem arz ettiğinin altını çizen Usta,sözlerini şöyle tamamladı:

"Ara transferde tek derdimiz vardı. Zamanın kısıtlı olduğu dönem kadroyu daraltmak, ekonomik olarak düzeltmek, sorunlu olan iki yere oyuncu transfer etmek. N'Doye ve Deniz'den elde ettiğimiz tasarrufla Muhammet'i aldık. Sol bekte Alper ve Soner'i Akhisar'a vererek, 5 milyonluk maliyet yerine Güray'ı yıllık 2.5 milyon maliyetle aldık. Buradan 2.5 milyon lira tasarruf ettik. Acı gerçeği tarif etmek isterim, transfer yapmayacağımız bilindiği halde sadece bana ve yönetime 500 tane oyuncu teklifi geldi. Ama kulübün içinden bir tane gelmedi, hepsi piyasadan geldi. Bir kulüp geleceğini inşa etmek için yola çıktığında kulüp içinde çalışma olur, oyuncular yakalanır, takip edilir ve karar verilir. Bu ablukayı gördüğümüzde çok da şaşırdık. O nedenle önümüzdeki hafta itibarıyla scout ekibimizi fiilen göreve başlatıyoruz. İyi bir ekip olacak. Hedefimiz şu andaki takımda kalıcı olanları tespit etmek, gelecek sene iddialı olabilmek için scout ekibinin verdiği bilgilerle olabilecek en iyi kadroyu kurmak."

"TRABZONSPOR BİR BİRLİKTELİKTİR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise, Trabzonspor markasının, Trabzon şehri ve tüm Trabzonlular için çok anlam taşıdığının farkında olduğunu belirterek, "Anadolu'nun her yerinde Anadolu'nun ilk yükselişini ilk ifade eden bayrak Trabzonspor'dur. Bugün bu bayrağı taşıyanlarla hep birlikte olabilmek bizim temel vazifemizdir. Trabzonspor sadece bir spor kulübü değildir. Trabzonspor bir ihtiyaçtır, hedeftir, birlikteliktir" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, takımın durumunun daha iyi olmasını beklediklerini söyledi. Albayrak "Takımın durumu inşallah daha iyi olacak. Burada bir sürü akil insan var. Kabinede Trabzonsporlu bakan sayımız 5 tane. Sayı itibarıyla en yüksek dönemlerinden birini yaşıyor. Trabzon hep bir spor şehri oldu ama son 15 yılda sporun her alanıyla ilgiyi yapılan yatırımlarla hakiki anlamda spor şehri olması için her şey var. Yani helvayı yapmak için her şey var. Bir de Trabzon'a yakışır çok güzel stat inşaatı sürüyor. Önümüzdeki sezona yetişmesi için çalışma devam ediyor. Trabzon'da doğmadık ama ailemiz bizi Trabzonlu yetiştirdi. Her platformda sahip çıkmaya çalışıyoruz. Perdenin arkasında ne kadar uğraştığımızı bilen biliyor. Trabzon ne zaman başarılı olduysa tüm şehrin ve Trabzonlular'ın birliği ve beraberliği sayesinde oldu. Birlik ve beraberlik olursa sportif, kültürel, ekonomik başarı da gelir. Birlik ve beraberlik için azami hassasiyeti gösterelim" şeklinde konuştu.

Berat Albayrak'ın konuşmasının ardından iki bakan daha önceden planlanan programlarına katılmak üzere salondan ayrıldılar.

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Bakanlar Berat Albayrak Ve Süleyman Soylu Trabzonspor Toplantısı’na Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim