• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakandan Diyarbakır’a 13 Müjde

Bakandan Diyarbakır’a 13 Müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak için geldiği Diyarbakır'da 13 yeni müjde verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak için geldiği Diyarbakır'da 13 yeni müjde verdi. Eroğlu, dev projeler yapacaklarını belirterek, GAP'ı da 2019 yılında tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu çeşitli ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a geldi. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, burada basın toplantısı düzenleyerek, projeleri tanıttı. Diyarbakır'a eli boş gelmediklerini anlatan Eroğlu, "Daha önce Diyarbakır'a maliyeti 2 milyar 285 milyon TL olan 28 müjdeyi vermiştik. Bu kez 13 müjdeyle geldim. Bu projeler 207 milyon TL maliyetindedir. Böylece Diyarbakır için son iki yılda verdiğimiz müjde miktarı 41'e yükseldi. Büyük dev projeler yapacağız" dedi.

Kentteki en büyük yatırımları Devlet Su İşleri'nin (DSİ) yaptığını aktaran Eroğlu, "DSİ'nin 6 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 4 müjdesi, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2 ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 olmak üzere toplam 13 müjdemiz var. Bunlar arasında barajlar mevcut. Bunların sulamaları modern olarak yapılacaktır. 38 bin 200 dekarlık arazi sulanacaktır. Her yıl 16 milyon TL çiftçilerin cebine ek ilave olarak akacaktır. 5 bin kişilik ek ilave istihdam sağlanacak" diye konuştu.

"50 BİN 300 DEKAR SULANACAK"

Sulama projelerini tamamladıklarını kaydeden Eroğlu, 50 bin 300 dekar arazinin sulanacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, "Bölgedeki vatandaşlarımızın yıllık olarak zirai gelir atışı 21 milyon TL olacaktır. 6 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bunun maliyeti 59 Milyon TL olmaktadır. Diyarbakır merkezde Kolludere Göleti mevcut talep edilmişti. Bunun sözünü veriyoruz. 7 bin dekar arazi sulanacak. Bunun maliyeti 40 milyon TL'dir. Çınar ilçesinde Alabaş göleti 2 bin 300 dekar araziyi sulayacak maliyeti 23 milyon TL'dir. Çınar'da yine Dişlibaşak göleti 2 bin 200 dekar araziyi sulayacağız. Bu göletin maliyeti 22 milyon TL olacaktır" ifadelerinde bulundu.

"4 MİLYON 850 BİN ADET FİDAN ÜRETİLECEK"

Ormanlık alanların birçoğunun bozuk olduğuna dikkat çeken Eroğlu, bölge halkına müjde vereceklerini ve bozuk ormanlık alanlara gelir getirici birçok ağaç dikeceklerinin anlattı. Eroğlu, "Vatandaşa bunları dağıtacağız. Özellikle 2,5 milyon fidanı bu yıl buraya dikeceğiz. Ayrıca 2016 yılında 4 milyon 850 bin adet fidanda üretilecektir. Bismil'de ve Çermik'te birer tane olmak üzere meteoroloji otomatik ölçüm istasyonu kuracağız" dedi.

"SALDIRILARA RAĞMEN BARAJLAR TAMAMLANACAK"

Terör örgütü PKK'nın son zamanlarda bölgedeki barajları hedef aldığını ancak bunlara rağmen barajların yapımlarının devam edeceğini de vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Silvan Barajı çok büyük bir barajdır. Maalesef sık sık terör örgütü tarafından Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin en büyük barajlarından biri olan Silvan Barajı maalesef basılıyor. İş makineleri tahrip ediliyor. Müdürlerini ve şantiye şeflerini kaçırıyorlar. Ama biz bu barajı kesinlikle yapacağız. Oradaki vatandaşlarımızın gelirlerini artırmaya ihtiyacı var. 305 bin kişi yani yılda 1 milyar 100 milyon TL bu bölgedeki insanların cebine bir ilave olarak girecektir. Bu az bir rakam değildir."

Bakan Eroğlu, nihai hedeflerinin GAP'ı 2019 yılında tamamlamak olduğuna da işaret etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim