• BIST 9548.09
  • Altın 2492.304
  • Dolar 32.5099
  • Euro 34.5561
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi
AK Parti Denizli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandumda Türkiye'de yüksek bir "evet" çıkacağını...

AK Parti Denizli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandumda Türkiye'de yüksek bir "evet" çıkacağını ancak Ege Bölgesi'nde oranın Türkiye ortalamasının altında olacağını tahmin ettiğini kaydetti. Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirmesiyle ilgili olarak da "Protesto amaçlı değil" diye konuştu.

AK Parti Denizli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeşil pasaportla ilgili Bakanlar Kurulu kararının bugün Resmi Gazete'de yayınlanması hakkında konuştu. Bakan Zeybecki, sicil affında bankaların uygulamaları ve yeşil pasaport hakkında bilgi verip referandum sonuçlarına ilişkin tahminini paylaştı.

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını Japon marka araçla değiştirmesinin nedenini soran basın mensuplarına Zeybekci, protesto ya da karşı hareket amacı taşımadığını ifade etti.

Bakan Zeybekci, "Bir bakan olarak bütün seyahatlerimizde yerli otomobil olmasa bile Türkiye'de üretilmiş otomobilleri kullanabilmeyi çok isterdim. Ama maalesef çok aşırı seyahat eden birisiyim. Aşırı seyahat ve hızlı seyahat mecburiyetimiz oluyor. Bu performansı gösterebilecek araçlar konusunda seçme aralığımız daralıyor. Dolayısıyla illaki Alman arabası kullanmak ya da kullanmamak gibi tercihim olmadı. Bir protesto veya karşı hareket şeklinde yaptığımız bir hareket değildir" dedi.

"Türkiye'de güçlü bir "evet" çıkacak"

Referandum tahminini soran basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Zeybekci, "2002'de yüzde 23'lerden 2004'te yüzde 50'liler seviyesine geldiysek, onu da çok iyi kullanmıştık. Son üç haftada çok çalışmıştık. İnşallah Denizli'de ve Ege'de, inşallah son üç haftada yukarıya doğru bir hareketi hep beraber göreceğiz. Ama Türkiye'de millet, ülkemin menfaatine, ülkemin geleceğine ilişkin menfaatine yönelik gelecek bir fırsatı asla kaçırmayacaktır. Ben "evet'in oldukça güçlü bir seviyede olacağına inanıyorum. Oldukça güçlü bir şekilde olacak, ama bununla ilgili matematiksel olarak seçimlerle ilgili Ekonomi Bakanı olarak şimdiye kadar toto oynamam, hiç oynamadım. Ama Ege ortalaması, Türkiye ortalamasından biraz düşük olacak. ancak Denizli olarak biz, Türkiye ortalamasını yakalayacağını veya geçeceğine inanıyorum. Denizli isterse geçer, yapacağını da daha önce gösterdi" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Bakan Zeybekci'nin yanı sıra, AK Parti milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir katıldı.

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Bakan Zeybekci, Alman marka aracını değiştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim