• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Bakan Zafer Çağlayan istifa etti

17 Aralık'taki operasyonda oğlu Oğuz Kaan Çağlayan'ın tutuklanmasından sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bakanlık görevinden istifa etti.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Oğuz Kaan Çağlayan, 17 Aralık'ta İstanbul'da Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri'nin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
İSTİFASINI DUYURDU
 
Oğlunun tutuklanmasının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.
 
"BU BİR TEZGAH"
 
Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
 
"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.
 
"GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI İÇİN GÖREVİ BIRAKTIM"
 
Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."
 
OPERASYONDAN SONRA İLK NE DEMİŞTİ?
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul merkezli operasyona ilişkin "17 Aralık'ta başlayan süreç ve yaşanan bu olaylar, ortaya çıkış ve gelişme şekli itibariyle normal bir olay değildir. Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın ve ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz" demişti.
 
"NORMAL DEĞİL"
 
Çağlayan AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralıkta başlayan süreç ve yaşanan bu olayların, ortaya çıkış ve gelişme şekli itibariyle normal olmadığını belirtti. Bakan Çağlayan, şunları kaydetmişti:
 
"HER ŞEY AÇIĞA ÇIKACAKTIR"
 
"Amacı ve hedefi çok farklı olan, büyük bir tuzakla karşı karşıyayız. Ne benim, ne evladımın ve ne de onun kadar değerli çalışma arkadaşlarımın bir yanlışın içinde olması söz konusu olamaz. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır. Hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine herkesin özellikle de hukuku uygulamakla görevli ve yükümlü olanların çok daha fazla itina göstermesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreçten alnımızın akıyla, milletçe güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum."
 
17 ARALIK'TA NELER YAŞANMIŞTI?
 
Türkiye, 17 Aralık sabahı ülkeyi derinden sarsan bir operasyonla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Reza Zarrab ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.
 
BAYRAKTAR SERBEST BIRAKILMIŞTI
 
Bakan Güler ve Çağlayan'ın oğulları tututlanmış Bayraktar'ın oğlu ise serbest bırakılmıştı. Evinde 4.5 milyon Euro bulunan Genel Müdür Süleyman Aslan ile Reza Zarrab cezaevine gönderilirken Ali Ağaoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Serbest bırakılmıştı.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim