• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Yılmaz'ı Elazığ'da atlılar karşıladı

Bakan Yılmaz'ı Elazığ'da atlılar karşıladı
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çiftçi Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Doğu Anadolu Projesi (DAP) Çiftçi Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılış alanına kadar Bakan Yılmaz'ın aracına Fırat Üniversitesi Atçılık ve Binicilik Kulübü üyeleri atlarıyla eşlik etti.

Açılış programına Bakan Yılmaz ile birlikte Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, millettekileri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve öğretim görevlileri katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Fırat Üniversitesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Tarım ve Hayvancılık Uygulama Merkezi'nde, Çiftçi Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. Malatya'dan Elazığ'a gelen Bakan Yılmaz, eğitim merkezinde atlılar tarafından karşılandı. Yılmaz, Çiftçi Eğitim Merkezi'nin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.

Merkezin açılışında konuşan Bakan Yılmaz, tarımın hayvancılık içinde önemli bir alt başlık olduğunu söyledi. Yılmaz, konuşmasında, şunları kaydetti: "Katma değeri yüksek bir tarım sektörünün oluşumunda hayvancılık çok önemli bir paya sahip. Bu açıdan özellikle profesyonel hayvancılığın gelişmesi temel amaçlarımızdan bir tanesi. Bu kapsamda insana yatırım yapmamız gerekiyor. Daha bilinçli şekilde bu faaliyetleri yapan çiftçilerimizin yetişmesine vesileler oluşturmamız gerekiyor. Bu kapsamda üniversite çiftçi işbirliği önemli. DAP eylem planını çalışırken bunları tespit ettik."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz'a Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ tarafından plaket verildi.

Bakan Yılmaz'ı Elazığ'da atlılar karşıladı

Bakan Yılmaz'ı Elazığ'da atlılar karşıladı

Bakan Yılmaz'ı Elazığ'da atlılar karşıladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim