• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Yılmaz’dan öğrencilere bilgisayar müjdesi

Bakan Yılmaz’dan öğrencilere bilgisayar müjdesi
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitime ayrılan payı yüzde 100'ün üzerine çıkardıklarını belirterek, önümüzdeki dönem öğrencilere tablet yerine...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitime ayrılan payı yüzde 100'ün üzerine çıkardıklarını belirterek, önümüzdeki dönem öğrencilere tablet yerine bilgisayar dağıtmayı planladıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Burdur'un Bucak ilçesi Kaymakamlığını ziyaret etti. Bakan Yılmaz, daha sonra Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (BEKAP) kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa AK Parti Burdur Milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik, Vali Şerif Yılmaz, Kaymakam Yalçın Sezgin ile vatandaşlar katıldı.

"İki günümüzü birbirine eşit kılmamanın yolu okumaktan, eğitimden geçiyor"

Bakan Yılmaz, yazarların yazdıkları kitapların okunduktan sonra okuyuculara ait olduğunu dile getirerek, "Okursanız kitap sizin. Bu coğrafyanın temel kültüründe "oku" var. Mutlaka okumak lazım. Bu coğrafyada yazılı en büyük kitapta da Mevlana'nın mesnevisinde oku var. Dolayısıyla bizim kimilerimiz okuyacak, kimilerimiz de mutlaka dinleyecek ki; bugünümüzü dünden daha iyi yapalım, yarınımızı da daha iyi yaparsak, 2 günümüzü eşit kılmayalım. İki günümüzü birbirine eşit kılmamanın yolu okumaktan, eğitimden geçiyor. Dolayısıyla okuyan kimse, 2 kat daha iyi görür, düşünür ve karar verir. Aslına bakınca eğitimin amacı da budur" dedi.

"Bu proje Bucak'taki eğitimin kalitesini artıracaktır"

"Bu fuar gerçekten de bir eğitim faaliyetidir" diyen Bakan Yılmaz, "Mektup, kitap, sinema, aile seminerleri, yazarlarla öğrencileri birleştirmek üzere hepsi dahil, çok önemli etkinlikler gerçekleştirildi. Bu proje Bucak'taki eğitimin kalitesini artıracaktır. Bugün öğretmenin derse 10 dakika geç kaldığından şikayet eden illerde Türkiye'nin eğitimdeki ilk üçte yer alan illeri olduğunu görüyoruz. Bu illerin arasında Burdur ve Bucak var" şeklinde konuştu.

"Herkese sorumluluk düşmekte"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bizler kadim bir medeniyete sahip, mazisi şan ve şerefle dolu asil bir milletin mensuplarıyız. "İlim, Müslümanın yitik malıdır" diyen bir peygamberin, "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" diyen bir kanaat önderinin takipçileriyiz. Bizler matematikten astronomiye, coğrafyaya, mimariden şiire, hat sanatına binlerce sanat dalında insanlığın kültürel mirasına çok önemli eserlerle katkıda bulunduk. Ancak bunları bizim bilmemiz yetmez, evlatlarımıza da anlatmalı ve öğretmeliyiz ki; onlar da gelecek nesillere aktarabilsinler. Eğitim kurumlarında bizler elbet değerler eğitimlerini evlatlarımıza veriyoruz. Ancak sadece bunun okullarda verilmesi yetmez, herkese sorumluluk düşmekte" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'dan daha fazla eğitime kaynak ayırıyoruz"

Eğitime yapılan yatırımların son dönemde en önemli yatırımlar olarak ortaya çıktığını belirten Bakan Yılmaz, "Demokrasiyi güçlendirmek için eğitim şart. 2002'den bu döneme kadar her alanda büyük hizmetler geldik. Okullarda "dün" diye bir dersin konulmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Biz geldiğimizde bütçeden eğitime ayrılan pay sadece yüzde 2,9 idi. Şimdi ise yüzde 6,2 pay ayırıyoruz. Eğitime ayrılan payı yüzde 100'den fazla arttırdık. 284 binin üstünde derslik yaptık. Türkiye'de bugün eğitimde kalitenin konuşuluyor olması, altyapı sorununun büyük ölçüde çözülmesinden kaynaklanıyor. Artık Avrupa'dan daha fazla eğitime kaynak ayırıyoruz" dedi.

Eğitimde kalite artırılacak

Geçmişte 70-80 kişilik sınıflarda eğitim görüldüğünü ve 45-50 dakikalık derslerde bir öğretmenin her öğrenciye 1 dakika bile ayırmasının mümkün olmadığını kaydeden Bakan Yılmaz, derslik başına düşen öğrenci sayısının son süreçte 36'dan 24'e düşürerek de eğitimde önemli bir başarı elde ettiklerine değindi. Bakan Yılmaz bu rakamların Burdur ve Bucak'ta 17 olduğunu da sözlerine ekledi.

Eğitimde kaliteyi arttırmak için ikili eğitimi kaldırmaya devam ettiklerini hatırlatan Bakan İsmet Yılmaz, derslik açığının en kısa sürede tamamlanacağını ve 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimi tamamen sonlandıracaklarını aktardı.

"Tablet yerine bilgisayar dağıtılacak"

Okullarda kodlama dersini başlattıklarını dile getiren Bakan İsmet Yılmaz, "Önümüzdeki dönem çocuklarımıza kodlama dersinin uygulamasını yapabilsinler diye tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönem meslek lisesi ve özel eğitim kurumlarını da bu kapsama alacağız. Fatih Projesi kapsamında daha önce 1 milyon 400 bin tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Kodlama eğitiminin de uygulamasını yapabilsinler diye tablet yerine normal bilgisayarlar da vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

"Öğretmen atamalarıyla eğitimde kalite artırılacak"

Kendi dönemlerinde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün görev yapan her 3 öğretmenden 2'si bizim dönemimizde atandı. Bu yıl 25 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız. 600 binden fazlası bizim dönemimizde atanmış öğretmenlerimizle evlatlarımıza daha iyi eğitim vereceğiz."

Törenin ardından Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Vali Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Reşat Petek, Bayram Özçelik ile birlikte Kitap Fuarı'nı gezdi.

Şehit ailesi ziyareti

Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Er Muhittin Talha Çalışkan'ın ailesine ziyarette bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim