• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”
Şırnak'ın Silopi ilçesinde istişare toplantına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz "Çok daha güzel bir Silopi, çok daha planlı bir şehirleşmiş...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde istişare toplantına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz "Çok daha güzel bir Silopi, çok daha planlı bir şehirleşmiş Silopi için adımlarımızı atacağız." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Silopi ilçesinde gelerek bir otelde Din Görevlileri, öğretmen ve muhtarlar ile basına kapalı istişare toplantısı yaptı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Yılmaz; "Çok daha güzel bir Silopi, çok daha planlı bir şehirleşmiş Silopi için adımlarımızı atacağız." dedi.

Silopi ilçesini ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmazı Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve Silopi Kaymakamı Savaş Konak karşıladı. Bir otelde önce Din Görevlileri, ardından öğretmen ve muhtarlar ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenleyen Bakan Yılmaz, toplantının ardından basın mensuplarına değerlendirme bulundu.

Silopi ile ilgili zarar ziyan tespitlerimiz tamamlanmış durumda olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, TOKİ tarafından yapılacak konutlar ile ilgili de Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin yeni bir imar planı çalışması sürdüğünü belirtti.

Silopi'nin riskli Silopi'yi riskli alan ilan edildiğini vurgulayan Bakan Yılmaz şöyle dedi:

"Bu çerçevede çevre ve şehircilik bakanlığımız tarafından Çalışma tamamlanır tamamlanmaz bütün onun gereğini yapacağız. Çok daha güzel bir Silopi, çok daha planlı bir şehirleşmiş Silopi için adımlarımızı atacağız. Zarar gören haneler ile ilgili çalışmalarımız belli bir aşamaya gelmiş durumda. 10 bin liraya kadar zararı olanların zararını hemen telafi edici çalışmaları başlamış bulunuyoruz. Dosyalar hazırlanıyor. Hızlı bir şekilde bunları karşılayacağız. 5 bine yakın hane bundan istifade etmiş olacak. Daha az sayıda daha yüksek oranlı hasarlı binalarımız var. Bunlarla ilgili olarak da yine Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız sahada. Vatandaşlarımızın durumuna bakıyorlar. Önümüzdeki günlerde konut üretimi başta olmak üzere çeşitli şekillerde bununda telafisi tazmini gerçekleşmiş olacak."

İlçede fiziki alt yapı çalışmalarının da yürütüldüğünü belirten Bakan Yılmaz; "Belediye işi olduğu halde bu su meselesi alt yapı meselesi ile ilgili tamirat konuları var. Onları iller bankası kanalı ile yaptığımız bir ihale ile hızlı bir şekilde başlatmış bulunmaktayız ve onun tamiratlarını gerçekleştireceğiz."dedi.

Silopi'de 40 Kilometreye yakın ilçe içi yollarda asfaltlama çalışmaları başlattıklarına da değinen Bakan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Karayolları genel müdürlüğümüz bunu yapıyor. Sadece bu çalışmamamızın maliyeti 17 Milyon Türk Lirasının üzerinde. Şehir içi yollarımızı daha düzgün bir hale getireceğiz. Bu yönde de çalışmalar başlamış durumda. Esnafımızla ilgili çalışmalar bir noktaya gelmiş durumda. Doğrudan zarar gören esnaflarımıza yönelik zarar tespitleri yapılmış durumda. Daha detaylı bir takım çalışmalarda yapıyoruz. Bu çerçevede de başbakanlıktan gelen ödeneklerimiz var. Onlarla esnafımızın zarar ziyanını hızlı bir şekilde karşılayacağız. Esnaflarımızın kredi imkanlarından faydalanması konusunda çalışmalar yaptık. Daha zorlu şartlar vardı. Orda bir takım esneklikler sağladık. Daha rahat bir şekilde kredi kullanımına imkan sağladık. Esnafla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Daha önce prim borçları ertelenmişti. Bunlarda inşallah daha da uzatılacaktır. Bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Hükümetin terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Bakan Yılmaz bu çerçeve de gençlere ilişkin çalışmaların olduğunu da ifade etti.

Bakan Yılmaz şöyle konuşmasını şu açıklaması ile tamamladı:

"Silopi'de 400 gencimizi toplum yararına çalışmadan başlamıştık. Buna 800 gencimizi daha ilave ediyoruz. Şuanda başvurular alınıyor. 21 Mart itibari ile 800 gencimiz daha 9 ay boyunca çalışma imkanına kavuşmuş olacak. Böyle hem o gençlerimizin aileleri bir imakan kavuşmuş olacak, hemde yerel ekonomiyi canlandırma konusunda bir katkı da bulunmuş olacağız. Aynı çalışmayı Cizre ilçemiz ve diğer ilçelerimiz içinde aşama aşama gerçekleştiriyoruz. Cizre'de zarar ziyan tespit çalışmalarına başlamış durumdayız. Çok fazla çevre şehircilik bakanlığımızdan eleman ile sahadayız ve çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlamaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Silopi bir örnek olacak. Silopi'de ne yaptıysak oralarda da benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sadece Cizre ilçemizde 2 bin gencimize toplum yararına çalışma imkanı sağladık. Onlarda 21'inde başlayacaklar göreve. Mesleki eğitimlerde vereceğiz. Silopi'de saydığım çalışmaları çok yönlü hayata geçireceğiz. Bu bölgelerimizi imar edeceğiz. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız inşallah."

Bakan Yılmaz daha sonra Cizre ilçesine geçti.

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Bakan Yılmaz “Vatandaşlarımızın Mağduriyetini Gidereceğiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim