• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Yılmaz: “Konutunu Kaybetmiş Olanlara Konut Yapmak, Bizim Birinci Tercihimiz”

Bakan Yılmaz: “Konutunu Kaybetmiş Olanlara Konut Yapmak, Bizim Birinci Tercihimiz”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birinci tercihlerinin, Sur'da konutunu kaybetmiş olanlara konut yapmak olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birinci tercihlerinin, Sur'da konutunu kaybetmiş olanlara konut yapmak olduğunu söyledi.

İşadamlarıyla toplantı yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgede son zamanlarda yaşanan terör olayları ve Sur ilçesinde yaşananların ekonomik etkilerini değerlendirme imkanı bulduklarını belirterek, özellikle İran ve Irak pazarındaki ihracata yönelik sıkıntılardan kaynaklı sorunlar yaşandığını söyledi.

Diyarbakır Valiliği'nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın ihracatında sorunlar olduğuna dikkat çekerek, "Terör hadiselerinden ziyade İran'daki iç pazara ilişkin gelişmelerden, özellikle Kuzey Irak ile ilgili petrol fiyatlarının düşüşü ve bunun getirdiği sıkıntılardan kaynaklanan sorunlar var. Bu iki meseleyi de kendi içinde ele almamız ve tedbirler geliştirmemiz gerekiyor. Bu kapsamda güzel ve faydalı bir istişare oldu" dedi.

"ÇOK SAYIDA KONUT İNŞA EDECEĞİZ"

Sur'un insanlık mirası bir alan olduğunu ve bu alana ilişkin hak ettiği nitelikte çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizen Bakan Yılmaz, "Bu çalışmaları yaparken de yine istişare içinde, yerel dinamiklerle birlikte her türlü katkıyı alarak bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sur'la ilgili yapılacak olan bu çalışmalar Diyarbakır'ın geleceği için çok faydalı olacaktır. Diyarbakır hak ettiği nitelikte bir Sur'a kavuşacak. Bunun Diyarbakır'ın ekonomisine de, sosyal, kültürel hayatına da çok büyük katkısı olacaktır. Yalnız Diyarbakır'ın sorunları Sur'dan da ibaret değil. Bağlar'da da sorun var başka ilçelerimiz de de sıkıntılar var. Silvan'a dönük de çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bütün bu çalışmaları bir bütünlük içinde kurumlarımızla iyi bir koordinasyon içinde gerçekleştireceğiz. Çok sayıda konut inşa edeceğiz. İnşaat sektörünün önümüzdeki dönem çok canlı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Bununla da Diyarbakır'ın iş dünyası ve gençleri için yeni çalışma imkanları oluşacak" diye konuştu.

"3 AYLIK ÇALIŞMA İMKANINI 9 AYA ÇIKARIYORUZ"

Sadece Sur'la ilgili olarak 10.8 milyon TL sosyal destek sağlandığını ve bunun çok önemli bir rakam olduğunu ve Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde uygulamalar yaptıklarına da değinen Bakan Yılmaz, "3 bin gencimize bir imkan sağlamıştık. 3 aylık olan çalışma imkanını 9 aya çıkarıyoruz. İhtiyaç olursa bunun sayısını da arttırabiliriz. Burada dağılımı adaletle yapıyoruz. Yoksul ailelere ya da evinin kullanamaz durumda olan aileler öncelik vermek kaydıyla her aileden bir kişi istihdam etmek kaydıyla dengeli bir dağılımı gözetiyoruz. Diğer taraftan bu gençlerimizin geleceğe dönük kalifiye eleman olabilmeleri için mesleki eğitimlere de önem vereceğiz. Buna dönük ciddi mesleki eğitim programlarını da hayata geçireceğiz. Burada iş dünyamız da bize yardımcı olacak. Kadınlarla ilgili olarak da aynı şekilde kadınların sosyal hayata, ekonomik hayata çok daha aktif bir şekilde katılmalarını istiyoruz. Kadınlar bizim en öncelikli hedef gruplarımızdan biri. Dolayısıyla kadınlara dönük olarak mesleki eğitimler ve her türlü destek mekanizması, mikro kredi gibi uygulamaları da daha güçlü bir şekilde hayat geçirmek istiyoruz. Kadın girişimciliğini arttırmayı yine hedefliyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı yapacağız" dedi

"ANKARA'DAN BAKARAK HER ŞEYİ GÖREMEZSİNİZ"

"Sur'da konutunu kaybetmiş olanlara konut yapmak bizim birinci tercihimiz" diyen Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama o konuda çalışmalar henüz başlamış değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tek tek ailelerle bu çalışmaları yapacak. Tek tek dosyalar oluşacak ve ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız. Kısacası, biz bu yaraları bir an önce saracağız. Yaşadığımız sıkıntıları hızlı bir şekilde atlatma gayreti içinde olacağız. Bir taraftan da daha uzun vadeli bir perspektif içinde bu yöremizin potansiyelini harekete geçirmek için, ekonomik gücünü arttırmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. İlgili bütün kurumlarımızla bu yönde hareket edeceğiz. Başbakanımızın, hükümetimizin talimatları da bu yöndedir. Bu yönde Başbakanımızın ne kadar büyük bir öncelik verdiğini hep birlikte görüyoruz. Kendisi zaman zaman ziyaretler yapıyor. Eşi daha dün Diyarbakır'daydı. Bakanlar olarak bizler sürekli bölgedeyiz. Biz şuna inanıyoruz. Ankara'dan bakarak her şeyi göremezsiniz. Yerine geldiğiniz zaman bir çok gerçeği çok daha detaylı bir şekilde görme fırsatınız oluyor. Biz de o amaçla sürekli bir şekilde bölgede olacağız. Bu ilk gelişimizde değil son gelişimizde olmayacak. Vatandaşımızın sıkıntılarını sorunlarını dinleyeceğiz ve bu doğrultuda politikalarımızı detaylandırıp hayata geçirmeye devam edeceğiz".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim