• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Yılmaz: Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne kalkınma olur

Bakan Yılmaz: Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne kalkınma olur
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün ekonomik yapıya büyük bir darbe vurduğunu belirterek, "Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne de...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörün ekonomik yapıya büyük bir darbe vurduğunu belirterek, "Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne de ekonomik kalkınma olur. Hem sosyal hayatın hem ekonomik hayatın temeli emniyetli ve huzurlu bir ortamdır. Dolayısıyla bunları bozmaya çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dicle Kalkınma Ajansı'nın 2016 Yılı Ajans ve Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere Mardin'e geldi. Özel bir otelde düzenlenen DİKA'nın tanıtım toplantısına; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, iş adamları, bakanlığa bağlı kurumların genel müdür ve idarecileri ile ticaret, sanayi ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgede operasyonlar sonrasında eviyle ilgili sıkıntısı olan, geçici barınma ihtiyacı bulunan ailelere destek verdiklerini ifade etti. Terörün ekonomik yapıya büyük bir darbe vurduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Huzurun, emniyetin olmadığı yerde ne özgürlük ne de ekonomik kalkınma olur. Hem sosyal hayatın hem ekonomik hayatın temeli emniyetli ve huzurlu bir ortamdır. Dolayısıyla bunları bozmaya çalışanlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın, birlik beraberlik içinde bu tür konularda hiç bir ayrılığa düşmeden milletçe mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadelede devam edeceğiz. Terörden dolayı yıkılan ve zarar gören yerlere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bunları 3 başlık altında yürütüyoruz. Birincisi fiziki şartlarla ilgili çalışmalar. Zarar ziyan tespitinden sonra bunları telafi etmeye dönük çalışmalar yürütüyoruz. Küçük ölçekli zararlar için maddi, daha büyük zararlar için ise yeniden inşa çalışmaları yapıyoruz."

Bölgede altyapıdaki tahribatları onardıklarını belirten Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: "Sosyal alanda da evini geçici bir süre terk etmek durumunda kalan vatandaşlarımızla ilgili gıda, barınma gibi destekler sunuyoruz. Ayrıca, bu operasyonlar sonrasında eviyle ilgili sıkıntısı olan geçici barınma ihtiyacı bulunan kardeşlerimize, ailelere destek veriyoruz. Gençlerimize ve kadınlarımıza dönük çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca, ekonomik konularla ilgili en temel mesele istihdam imkanlarını geliştirme. Bu anlamda daha kısa vadeli olarak toplum yararına çalışma gibi bir takım programlarla gençlerimizi istihdam edip daha üretken hale getiriyoruz. Mesleki eğitimlerle bunu takviye ediyoruz. Uzun vadeli olarak da emniyetli ve huzurlu bir ortamda bu bölgelerimizin potansiyellerini harekete geçirecek, kamu ve özel sektör yatırımlarımızla kalkınma sürecini çok daha hızlandıracağız."

Bakan Cevdet Yılmaz'dan sonra toplantıda bir konuşma yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da başta bölge planları olmak üzere enerji, kırsal kalkınma, tarım, sanayi, ticaret gibi birçok alanda hazırlanan elliden fazla rapor ile DİKA'nın, bölgenin sorunlarını tahlil edip çözüm önerilerini ortaya koyduğunu belirtti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim