• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birilerinin inşa yerine yıkmayı tercih ettiğini belirterek, toplumu farklı yönlere çekmeye çalışanların cevaplarını...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birilerinin inşa yerine yıkmayı tercih ettiğini belirterek, toplumu farklı yönlere çekmeye çalışanların cevaplarını alacağını vurguladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Mardin'de düzenlediği "2016 Yılı Ajans ve Devlet Destekleri" tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, birilerinin inşa etmek yerine yıkmayı tercih ettiklerini söyledi. Silopi ve Cizre'de zarar tespiti yaptıklarını aktaran Bakan Yılmaz, "Zarar ve ziyan tespitinden sonra bu bölgelerimizi riskli alan ilan ediyoruz. Yeni bir imar planı yapmak için riskli alan ilan ediyoruz. Riskli alan ilan edildikten sonra yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçiyor. Bu şekilde yeni bir şehir planı yapıyoruz. Ayrıca bu bölgelerimizde genç nüfusumuz var. Ancak maalesef birçok gencimiz yeterince mesleki eğitim donanıma sahip değil ve iş konusunda sıkıntılar yaşıyor" dedi.

Toplum yararına çalışmaların başlatıldığını aktaran Bakan Yılmaz, Cizre'de 2 bin, Silopi'de bin 200 gencin çalışma imkanına kavuşturulduğunu ifade etti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün görevi olmadığı halde şehir içinde yol yaptığını belirten Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Toplumu farklı yönlere çekmeye çalışanlar en güzel cevaplarını alacaklar. Emniyetin olmadığı, huzurun olmadığı ortamlarda özel yatırımları arzu ettiğimiz şekilde artıramıyoruz. Ne kadar teşvik verirseniz verin, ne kadar destek verirseniz verin özel sektör yatırımları için huzur ve güven ortamı en temel gerekliliktir. Sizler iş adamlarısınız, sizler herkesten daha iyi bilirsiniz ki iş adamları yatırımlarını riske etmek istemezler. Dolayısıyla emniyet ortamını, huzur ortamını geliştirecek her eylem her çalışma aynı zamanda bu bölgemizde yatırımların artması demektir. Daha fazla genç insanlarımızın iş bulması demektir, halkımızın refah düzeyinin artması demektir. Bunu da bizler başarmak zorundayız" diye konuştu.

Toplantıya Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Bakan Yılmaz: “Birileri Yıkmayı Tercih Ediyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim