• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Yılmaz Bingöl’de

Bakan Yılmaz Bingöl’de
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu ve AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ile birlikte Genç ilçesini ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, "İnşallah bu sorun en kısa zaman çözülecektir biz bunu temenni ediyoruz. Yaşananlardan dolayı en büyük rahatsızlığı, en büyük eziyeti esnaf çekiyor. İnsanlarımızdan bir kısmı da o alandan mecburen göç edip yakınlarının yanına veyahut başka bir yerleşim alanına geçip yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Diyarbakır Sur'da biliyorsunuz Bingöl'den de yaşayan vatandaşlarımız var. Özellikle de Genç ilçemizden ve yine dar gelirli ailelerimizin orada yaşadığını biliyoruz. Onlardan da Genç'e gelip kışı geçirmek için, daha güvenli bir ortamda yaşamak için Genç'e göç eden vatandaşlarımız var az önce Kaymakam beyden bilgi aldım ve şuan itibari ile 50 ailenin çatışmalı ortamdan kaçarak Genç'e geldiğini öğrendim. Bu konuda da Kaymakamlığımız her türlü desteği kendilerine sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Sosyal Yardımlaşma Fonu Genel Müdürümüzle de görüştüm ve Kaymakamlığımıza ek bir destek göndereceğiz. Bu ailelere sahip çıkacağız ve hiçbir ailemizi açıkta bırakmayacağız" dedi.

"EN BÜYÜK ZARARI YİNE HALKIMIZ GÖRÜYOR"

Çatışmalı ortamdan en büyük zararı halkın gördüğünü belirten Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Biz bir taraftan terörle mücadele ederken, bir taraftan da vatandaşımızı kucaklamaya, vatandaşımızın ihtiyacını en üst düzeyde karşılamaya devam edeceğiz. Çatışmalı ortamda en büyük zararı da halkımız görüyor. Biz temenni ediyoruz ki bu terör belasından ülkemiz bir an önce kurtulur inşallah. Bunun gerçekten büyük maliyetleri var. İnsani maliyetleri var, ekonomik maliyetleri var ve bunun en büyük yükünü de yine bu bölgemiz çekiyor. Çok şükür ki Bingöl bu anlamda çok farklı bir konumda. Burası bir huzur adası gibi çünkü Bingöl'de en ufak bir hendek, en ufak bir hadise yaşamadık bugüne kadar. Bundan sonrada ilimizin huzurunu korumaya sahip çıkacağız inşallah. Bu hadiselerin yaşandığı ilçelerin de bir an önce normale ve huzurlu bir ortama dönmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Hükümetin terörle mücadele konusunda kararlı bir şekilde hareket edeceğini ifade eden Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmeye devam edecek ama bununla da eş zamanlı olarak vatandaşımızı kucaklamaya ve demokratik kazanımlarımızı koruyup daha da geliştirmeye devam edeceğiz. İki şeyi anda yapacağız teröristle vatandaşı birbirine karıştırmadan şiddeti, terörü bir yöntem olarak kullananla normal vatandaşımı kesinlikle birbirine karıştırmadan terörle mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettireceğiz."

Bakan Yılmaz Bingöl’de

Bakan Yılmaz Bingöl’de

Bakan Yılmaz Bingöl’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim