• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Taner Yıldız'dan 'maden faciası' ile ilgili önemli açıklama

Taner Yıldız'dan 'maden faciası' ile ilgili önemli açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Yıldız açıklamasında, umutların azaldığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıklamalarda bulundu.

ENERJİ BAKANI TANER YILDIZ: BİZ UYAR MADENCİLİĞİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ

Karaman’ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında galerideki su baskınında mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarıda 45 saat geride bırakılırken  Enerji, Ulaştırma ve Çalışma Bakanları ortak basın toplantısı düzenleyerek yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

İSTER “ UYAR” OLSUN İSTER UYUMAYAN TAVİZ YOK 

Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Biz Uyar madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa ben su ruhsatların kaldırılması talimatını verdim. Bir önceki kazada da söylemiştim Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. İster “Uyar” olsun İster “Uyumayan” olsun kesinlikle taviz yok” dedi

ÇAMURLU SUYUN İÇERİDE YARATIĞI TAHRİBATI BİLEMEYİZ

Bakan Yıldız  maden ocağında 24 saat kesintisiz çalışma yürütüldüğünü de  belirterek, “Madende 1- 1.5 metrelik göçükler oluştu. Şuanki suyun basınçla beraber oluşturduğu tahribat temizlenmeden çalışmalarda ilerlenemiyor. Tabanı güvence altına almamız lazımki çalışmalarda ilerlenilebilinsin. Suyu aktarmak önceliğimizdi ancak  o tahkimatı yapmadan bu çalışmayı yürütecek arkadaşların güvenliğini de sağlamalıyız. Çamurlu suyun içeride yarattığı tahribatı bilemeyiz.” dedi

SU NE KADAR SÜREDE TEMİZLENECEK

Burada karşımıza her metreyi aştıkça yeni şeylerin çıktığını görüyorum. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun oluşturduğu tahribatı görmüş değiliz. Ulaştığımız her metre bize yeni tablo çıkarıyor. Su aktarmak önceliğimizdi ancak tahrimatın bozulduğunu gördük. İleride temiz suya geleceğim nokta varsa güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım."

1 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerle karşılaşabilir miyiz. Karşılaşabiliriz. Şuanda olanı şeffaf olarak paylaşmamız lazım. Biz tavanı güvence altına almamız lazım ki orada ilerlenebilsin ve en son noktalara kadar ulaşılabilsin.

BAKAN ÇELİK'TEN AÇIKLAMA  

Su ocağı ruhsat verilmemesi lazım demiştiniz, nasıl ruhsat verilmiş?

"Konu şu ocağı içinde olup bitenlerin sonlandırılması. Bunu ısrarla farklı noktalara çekmeyi doğru bulmuyorum..Soma’da kaza yaşanmıştı, maden sahibini bulamıyoruz dediğiniz söylenmişti. Şuanda18 işçi aşağıda ve yine maden sahibinin ortada olmadığı hatta bulunamadığı söyleniyor?

Bulamayan ben miyim? Biz Uyar madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa bu ruhsatların kaldırılması talimatını verdim Soma’dan sonra. Burada Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler burada kim olursa olsun ihmal varsa açığa çıkarılması konusunda kimsenin tereddüttü olmasın.  İstersen Uyar olsun isterse Uymaz olsun. "

BAKAN ELVAN

"Biz her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Sorularınızı cevaplandırmaya hazırız ama kulaktan dolma bilgilerle haber geçilmesi yanlış.  Son olarak göçük diye basına yansıyan hadise. 1 metrelik kısımda tahkimatın aşağı indiğin görüldü ve çalışmalar başlatıldı.  Ama gerçekten birilerinin buraya gelip fısıltılarla provoke edici şeylere inanmayın "

YILDIZ

"İlerleyen bölümlerde göçük de olabilir.  Göçük varsa göçük var deriz. Şuanda ne oluyorsa birebir paylaşıyoruz."

SUYUN MİKTARI 5’TE 1 AZALDI DİYEBİLİR MİYİZ
Yıldız: Hayır
Çelik:

Konu sudan ibaret olsa zaman vermek mümkün. Ama içeride gelişen ve muhtemel gelişmelere karşı bir şey söylemek mümkün değil.

İşçiler mektup yazdıklarını ancak cevap gelmediğini söylüyorlar?

Bana ulaşan bir şeyler olmadı. Milletvekilimiz Mevlüt Bey’e ulaşan bir şeyler olmuş. Yemekle ilgili bir talep. Konu da yer altında yemek yenmesiyle ilgili hadise ve işçilerin işine son verilmesi. Konuya bana aktardılar. Biz işçi kardeşlerimizle bir aradayız.Koordinasyonsuzluk söz konusu değil. Her arkadaşımızı ve kurumun görevleri belli.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim