• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Yıldız'dan 'sahte oy' tepkisi

Bakan Yıldız'dan 'sahte oy' tepkisi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de oyun sadece bir yerde değil, 30 Mart akşamına kadar didik didik her noktada oynanmak isteniyor." dedi, 30 Mart seçimleri ile ilgili son iddiaları açıkladı.


Taner Yıldız 'Sandıklarda AK Parti kendisine sahte oy üretecekmiş, onları da kendisi alacakmış' deniliyor. AK Parti'nin böyle bir şeye ihtiyacı var mı? Bu zamana kadar 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum geçirdik. AK Parti bunların hiç birisinde hak etmediği oyu kullanmadı ve ihtiyaç hissetmedi" dedi.
Yıldız, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'de çok büyük bir oyun oynandığını ve 30 Mart seçimlerinin yerel seçimle kalmayacağını aynı zamanda AK Parti'ye oynanan büyük oyunun cevabı olacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın il il dolaştığını ve 28 Mart'ta Kayseri'ye geleceğini anımsatan Yıldız, İstanbul'da Kazlıçeşme'den sonra Türkiye'nin en büyük mitingini Kayseri'de yapacaklarını ifade etti.
Üç aydan beri 17 Aralık'tan bu yana farklı aralıklarla Türkiye'nin istikrarının tehdit edildiğini belirten Yıldız, Türkiye'nin istikrarına şantajla köstek olunmak istendiğini dile getirdi.
Buna müsaade etmeyeceklerini ifade eden Yıldız, "Sizden aldığımız yetkiyi bazı yapılar kendilerine devretmemizi istiyor. Biz milletimizden aldığımız yetkiyi başkalarına devretmeyiz. Hamdolsun bizde bu yürek, bu cesaret var. Kim ne yapıyorsa buyursun yapsın. Üzüm yemek isteyen gelsin, bize katkı koymak isteyen varsa beraberce üzüm yiyelim. Ama bağcı dövmek isteyen varsa biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye'de bağcı dövmek istiyorlar, biz buna müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.
Herkesin Türkiye'nin istikrarı, geleceği, büyümesi için sandıklara sahip çıkması gerektiğine dikkati çeken Yıldız, şöyle devam etti:
"Türkiye'de oyun sadece bir yerde değil 30 Mart akşamına kadar didik didik her noktada oyun oynamak istiyorlar. 'Sandıklarda AK Parti kendisine sahte oy üretecekmiş, onları da kendisi alacakmış.' AK Parti'nin böyle bir şeye ihtiyacı var mı? Bu zamana kadar 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 referandum geçirdik. AK Parti bunların hiç birisinde hak etmediği oyu kullanmadı ve ihtiyaç hissetmedi. 1 Ocak'ta 'bu ülkenin başbakanı artık görev yapamayacak' dediler. Buna siz mi karar vereceksiniz? diyoruz. Sağ duyusuna, vicdanına, kalbine güvendiğimiz halkımız buna müsaade etmeyecek. İnşallah 30 Mart'ta da oylarımıza, pusulalarımıza sahip çıkalım."
Kapı kapı dolaşan ablaların "AK Partiye oy vermeyin" diye telkinlerde bulunduğunu kaydeden Yıldız, "Arkadaşlarımız 'kime oy verelim' diye sorduğunda 'kime oy verirseniz verin AK Parti'ye oy vermeyin' diyorlar. Böyle bir anlayış olmaz. Mardin'e gidiyoruz, bu arkadaşlar BDP'yi desteklediklerini söylediler. Sivas'ta 'Büyük Birlik Partisi'ni destekleyin' dediler. Bunlar taban taban zıt partiler, nasıl oluyor da buluşuyor, birleşiyorsunuz ve ne için birleşiyorsunuz?" diye konuştu.
Yıldız, daha sonra Hamdi Oral Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışını yaptıktan sonra Develi ilçesine geçerek, ilçe meydanında halka hitap etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim