• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Yıldız: Erdoğan'a ağır geldi

Bakan Yıldız: Erdoğan'a ağır geldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul merkezli 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul merkezli operasyonu çok önemsediklerini belirterek, "Enerji sektöründe maliyetleri arttıran bir sonuç doğurmuştur. Bizim iktidarımız, yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin üzerine bugünden giden bir iktidar değildir. İktidarımız kurulduğu zamandan beri yolsuzluk ve usulsüzlüklerle uğraşan bir yapıya sahiptir" dedi.Yıldız, Dedeman Otel'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği iş birliğinde düzenlenen, "Enerji Verimli Sanayi Projesi Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, İstanbul merkezli operasyonun ekonomiye büyük kayıplar yaşattığını belirtti. Yurt içi ve yurt dışından Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

"17 ARALIK'I ÇOK ÖNEMSİYORUM"
"Biz, Türkiye'nin her türlü kirlenmişliğini; siyaseten, idareten ve teknik olarak bu ülkede temizleyeceğiz inşallah. 11 yıldan beri siyasi istikrarı belli bir noktaya getirmişiz. 17 Aralık'taki konuyu çok önemsiyorum. Enerji sektöründe maliyetleri arttıran bir sonuç doğurmuştur. Bizim iktidarımız, yolsuzlukların ve usulsüzlüklerin üzerine bugünden giden bir iktidar değildir. İktidarımız kurulduğu zamandan beri yolsuzluk ve usulsüzlüklerle uğraşan bir yapıya sahiptir. Hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlük cezasız kalmamalıdır. Ama bu aynı zamanda siyaset mühendisliğini de makul hale getirmemeli. Parmağınızda bir acı var, 'kalbinize işlem yapacağım' böyle bir şey yok . Türkiye yalnızca ekonomisiyle, sosyal ve idari anlamda değil, aynı zamanda beyniyle, zihniyle, vicdanıyla, basiretiyle ve sağduyusuyla büyümeye devam ediyor. Halkımız bunların hepsini görüyor."

"BU BEDELİ VATANDAŞA ÖDETMEYE SIKILMIYOR MUSUNUZ"
Şimdi gelinen noktada dolar paritesinin 2.32'lere, avronun 3.13'lere, ham petrolün varilinin ise 150 dolarlar civarına geldiğini anlatan Yıldız, "Bizim maliyetlerimiz artmış durumda. Peki bunu yapanlara sorabiliyor muyuz? 'Kardeşim bak, ölçülebilir 120 milyar liralık hasar oluşturdunuz, ölçülemeyen daha fazla zararımız var. Bunların bedelini vatandaşa ödetmeye sıkılmıyor musunuz?' dememiz gerekiyor" diye konuştu.

"HÜKÜMETE BİÇİLEN ÖMRÜ UZATTIK"
Yıldız, bazı çevrelerin Türkiye'de siyasi istikrarı bozmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu, oysa hükümetin bu konuda güçlü bir yapıya sahip olduğunu aktardı.

Yaşanan olumsuzlukların, başta enerji sektörü olmak üzere, ekonomiyi etkilediğini anlatan Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Şimdi biz siyasi istikrarın bozulmasına göz yumsak, çok sevinenlerin olduğunu görüyorum. Bu üzüntü verici bir durum. Sonuçta kaybeden ülkemiz olur. O yüzden buna müsaade etmeyeceğiz. Kimse endişelenmesin, kaygılanmasın. Biz kurulduğumuzdan bu yana, iktidara geldiğimizden bu yana her altı ayda bir bize biçilen ömrü uzatmışız hamdolsun. Şimdi de bir ömür biçildi, tarihler duyuyorum; 1 Ocak'ta bu hükümet kalmayacaktı. Neyse biz 15 Ocak'a uzatalım. Şimdi de 15 Şubat'a deniliyor. Oyun mu oynuyoruz arkadaşlar? 76 milyonun geleceğiyle alakalı bir konudan bahsediyoruz. O yüzden bu yalnızca bizim iktidar mücadelemiz değildir. Bu ülkenin bekasıyla, geleceğiyle, çocuklarımızla, torunlarımızla ve bu ülkenin istikbaliyle alakalı bir konudur. O yüzden bizler buna seyirci kalamayız. Bu ülkenin idaresine konan irade, tarafımızdan daha güçlü bir şekilde hissedilecektir."

Yıldız, buradaki toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Tesisleri'nde öğle yemeğine katıldı. Daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Yıldız, Müze Müdürü Yusuf Benli'den bilgi aldı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Yıldız, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yıldız, daha sonra karayolu ile Kayseri'ye gitmek üzere kentten ayrıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim