• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Yıldırım: "Yıllık Bütçemizin Dörtte Birinden Fazlası Antalya İçin Harcanıyor"

Bakan Yıldırım: "Yıllık Bütçemizin Dörtte Birinden Fazlası Antalya İçin Harcanıyor"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık bütçesinin dörtte birinden fazlasını Antalya için kullandıklarını ve Antalya'nın...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlık bütçesinin dörtte birinden fazlasını Antalya için kullandıklarını ve Antalya'nın bunu fazlasıyla hak ettiğini belirtti. Bakan Yıldırım, Antalya için şu anda 54 projeleri bulunduğunu, bunun mali bütçesinin 3.7 milyar lira olduğunu, yaklaşık 1,3 milyar lirasının ise harcandığını söyledi. Yıldırım, 23 Nisan tarihinde açılacak olan EXPO 2016 Antalya için yapılan projenin toplam bedelinin ise 650 milyon lira olduğunu dile getirerek raylı sistem dahil tüm çalışmaların açılışa yetiştirilerek hazır hale getirileceğini kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya Valiliği'ni ziyaret etti. Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret eden ve bir süre görüşen Bakan Yıldırım Antalya için yapılan yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'ya yapacağı ziyaret hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Bakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Nisan ayında açılışı yapılacak olan Botanik Exposu alanında incelemelerde bulunacağını ve yetkililerden brifing alacağını söyledi.

"G-20 ZİRVESİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU"

Antalya'nın sadece Akdeniz'e sahili olan bir il olmadığını, aynı zamanda Türkiye'nin dışarıya açılan kapısı ve vitrini olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım "Geçtiğimiz aylarda G-20 zirvesi Antalya'da Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleşti ve çok beğeni aldı. Bugüne kadar yapılan toplantılar içinde en başarılı toplantı olarak tarihe geçti. Bu dönemde valimizin, belediye başkanımızın ve bütün idarecilerin çok titiz çalışmaları oldu ben de bizatihi G-20 toplantılarında nazır bulundum. Bu vesileyle tebrik ediyorum" dedi.

"ANTALYA İÇİN 54 PROJEMİZİN TOPLAM BEDELİ 3.7 MİLYAR LİRA"

Antalya'nın Türkiye'nin turizm merkezi, uluslararası spor, kültür, turizm, kongre turizmi gibi etkinliklerin gerçekleştiği bir il olduğunu hatırlatan Bakan Ylıdırım şu ifadeleri kaydetti:

"Dolayısıyla gerek botanik exposu, gerekse diğer etkinlikler bakımından Antalya'nın altyapısının daha da geliştirilmesi bizin önemli önceliğimiz. Ulaşıtırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Antalya'da şu anda 54 tane projemiz var, bu projelerin toplam tutarı yaklaşık 3. 7 milyar lira. Bunun yaklaşık 1.3 milyar lirası harcanmış, tamamlanmış, geri kalanı kısımları da önümüzdeki yıllarda bitmiş olacak. Devam eden çok proje var. Onları tek tek saymak zaman alır ama belli başlı projeler var. Expo ile ilgili projeler zamanla yarıştığı için gerek 18 kilometre şehirden havalimanı yapılacak raylı sistem Expo'nun başladığı tarihe kadar yetiştirilmiş olacaktır. Hummalı bir çalışma devam ediyor, ayrıca yine bu amaca yönelik önemli ölçüde bağlantılar var, alt üst geçit ve kavşaklar var, 12 tane köprülü kavşak yapılıyor, alt üst geçit yapılıyor. Bunlar da tamamlanmış olacak. Sadece Expo'ya yönelik yapılan çalışmaların toplam bedeli 650 milyon TL. Bakanlık olarak Expo çerçevesinde bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bu da Antalya'ya verdiğimiz önemin göstergesidir. Esasen Expo olsa da olmasa da Antalya bizim için çok önemli. Bu yüzden buraya yaptığımız yatırımlarda fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Antalya'ya bakanlığımızın 2003'ten bugüne kadar yaptığı yatırım tutarı 5 milyar lira. Büyük kısmı tamamlandı, Gazipaşa havalimanı, Antalya havalimanı, şimdi bir de Antalya'nın batısında bir havalimanı çalışması etüd çalışması da devam ediyor. Önümüzdeki dönemde belli başlı ana projelerden olmak üzere Akdeniz sahil yolunun batı ve doğu kesimlerinin tamamlanması, doğu kesiminde Alanya, Manavgat ve Gazipaşa, Taşucu'na devam eden güzergahın tamamlanması, bu tarafta da Batı Akdeniz sahil yolunda da Kaş ve Finike arasında devam ediyor. Önümüzdeki dönem içinde tamamlamış olacağız. Kuzey-güney bağlantıları da önceliğimiz arasındadır. Önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecek. Antalya'nın çevreyolu var, batı çevre yolu var. Bir de yaklaşık 50 kilometreyi bulan bir çevre yolumuz daha var. Batı çevre yolu bazı sebeplerden dolayı biraz uzayan bir proje, onda da sona yaklaşıyoruz. Yarısı bitti, diğer yarısı da 2017 yılında tamamlanmış olacak. Ama daha güzeli var, bu 37 kilometrelik kuzey çevre yolunun ihalesi yapıldı. Bugün, yarın kazmayı vuracağız. Bunun devamı batıya geçiş son 3 kilometrelik bölümü de başlayacak. Bu sene üzerinde yoğun çalışacağımız Antalya-Burdur yolu Kızılkaya bölümüdür. Burada tüneller var, kavşak düzenlemeleri var bunu da bu sene başlamış olacağız. Daha önce İzmir'den, Burdur üzerinden Korkuteli'ne bir bölünmüş yol yapmıştık bu yolun İzmir'den Antalya sınırına kadar olan kısmını sıcak asfalt olarak gerçekleştirdik."

"HIZLI TREN VE DENİZ YATIRIMLARI"

Konuşmasında hızlı tren çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, hızlı tren hatlarının proje çalışmalarının devam ettiğini projelerden Isparta-Burdur hattının, sonra Nevşehir-Kayseri-Konya hattı çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Deniz yapıları konusunda da bilgi veren Bakan Yıldırım, "Çeşitli yat limanları, balıkçı baırnakları var bunları detaylarına girmeyeceğim. Bir kısmı kendi öz kaynaklarımızla yapılıyor bir kısmı yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştiriliyor. Biz daha çok altyapıları kendimiz yapıyoruz. Üzerindeki fonksiyonlar için yap-işlet-devret modelini uyguluyoruz. Velhasıl Antalya'nın geleceği için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız, yatırımlarımız bütçe imkanların da zorlayarak devem edecek" şeklinde konuştu.

"YILLIK BÜTÇENİN DÖRTTE BİRİNDEN FAZLASI ANTALYA'YA"

Antalya-Alanya karayolunda yaz aylarında ciddi bir trafik artışı yaşandığına da değinen Bakan Yıldırım, kavşaklar yaparak akış hızlandırılsa da önümüzdeki dönemde 155 kilometrelik bir otoyol projesinin ön çalışmalarının tamamlanmış olduğunu açıkladı. Yolun yatırım programına alınarak yap-işlet-devret kamu özel ortaklığı modeliyle yapılacağını söyleyen Bakan Yıldırım "Böylece durmak yok Antalya için çalışmaya devam diyoruz. Yıllık bütçemizin dörtte birinden fazlası Antalya için harcanıyor. Helal olsun. Antalya Türkiye'ye kazandırıyor. Sadece bir il olarak düşünemeyiz. Türkiye'nin her bakımdan içeriden ve dışarıdan kaynak üreten, kalkınmasına katkı sağlayan tarihi doğal güzellikleriyle cennetten bir köşe, insanıyla doğasıyla müstesna bir yer" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım: "Yıllık Bütçemizin Dörtte Birinden Fazlası Antalya İçin Harcanıyor"

Bakan Yıldırım: "Yıllık Bütçemizin Dörtte Birinden Fazlası Antalya İçin Harcanıyor"

Bakan Yıldırım: "Yıllık Bütçemizin Dörtte Birinden Fazlası Antalya İçin Harcanıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim