• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Yıldırım: Yapılan her metre yol teröre vurulan en büyük darbe

Bakan Yıldırım: Yapılan her metre yol teröre vurulan en büyük darbe
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, "Açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her metre yol terörün tepesine vurulan en büyük darbedir." dedi.

Sivas'ta, Mevlana Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi'nin temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, üç ayların başlangıcının hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin son 13 yılda nereden nereye geldiğini rakamlarla anlatan Yıldırım, tünellerle, köprülerle, yollarla, havaalanlarıyla, hızlı demiryollarıyla yurdu baştan başa donattıklarını söyledi.

"Bizim işimiz yapmak, bizim işimiz yıkmak değil"

Bütün bunları yapınca birilerinin rahatsız olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dışarıda içeride rahatsız olanlar var ama onlar ne kadar rahatsız olursa olsun bu millet istiklal için gelecek için el ele omuz omuza kararlılıkla yürüyüşüne devam edecek. Dışarıdaki bazı mihraklar 'Bu Türkiye'de fazla oluyor artık canım, bunlar dünyanın en büyük havalimanını, 150 milyon yolcu kapasitesindeki bir havalimanını nasıl yaparlar, olur mu böyle şey, bunlar bizim işimiz,' diyerek hemen bölücü terör örgütünü, bölücü taşeronları devreye sokuyor. Açılan her tünel, vurulan her kazma, yapılan her metre yol, terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü teröre bir büyük darbe daha vuruyoruz. Mevlana Tüneli'nin ilk kazmasını vuruyoruz, bizim işimiz yapmak, bizim işimiz yıkmak değil. Yapmak zordur, yıkmak an meselesidir. 15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız dediğimizde kıs kıs gülenler şimdi utancından hiçbir şey söyleyemiyorlar. Çünkü azmederseniz başarırsınız."

"Terör örgütü başkalarının maşası"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise üç ayların millete ve memlekete huzur, barış, kardeşlik ve umut getirmesini temenni etti. Bugün güzel bir eserin temelinin atılmasına şahitlik edildiğini belirten Yılmaz, eser yapmanın zor olduğunu, yıkmanın ise kolay olduğunu, halkın gözünün terazi olduğunu ve verilen hizmetleri gördüğünü ifade etti.

Türkiye'nin AK Parti iktidarları döneminde büyük hizmetler aldığına ve verilen her sözün tutulduğuna işaret eden Yılmaz, kente yapılan hizmetleri anlattı.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının terörle mücadele olduğunu dile getiren Yılmaz, "Terör örgütü başkalarının maşası, dış güçlerin maşası. Kendi projeleri yok, başkalarının projesini Türkiye'de uygulamak istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kendi problemleriyle uğraşsın, dışarıya bakamasın. Gazze, Mısır, Libya, Suriye ile uğraşmasın, Irak hakkında bir kelime söylemesin, mazlum milletlerin sesi olmasın, diyorlar." dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim