• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Güneydoğu'da üç, beş bölücü hendek kazıyor, binaları yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Güneydoğu'da üç, beş bölücü hendek kazıyor, binaları yıkıyor, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunların gittiği yol yol değildir. Bunlar ya hizaya gelecekler, ya yok olup gidecekler. Başka çaresi yok" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, karayolu ile bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi. Karadeniz Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi ile buluşturan Geminbeli Geçidi'nde 4 bin 300 metre uzunluğundaki çift tüp şeklindeki tüneli inceleyen Bakan Yıldırım ve Yılmaz, burada tünelde çalışan işçiler ile sohbet ederek firma yetkilisinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, "Bu güzergahın adı aslında Karadeniz- Akdeniz koridoru Karadeniz'den gelen trafik buradan geçerek Maraş üzerinden Gaziantep'e, Mersin'e , Adana'ya, Osmaniye'ye kadar uzanmış olacak. 767 kilometre iki deniz arasında ama bu güzergahta irili, ufaklı 48 tane tünel var. İkisini uç uca koyduğunuz zaman 8.5 kilometre ediyor. Eskiden bu tünelleri yapmak için 30-40 sene lazımdı. Şimdi Allah'ın izniyle bunun gibi tüneller 3 senede, 4 senede bitirilebiliyor. Çünkü teknoloji gelişti, teknolojisinin gelişmesinin yanında biz AK Parti olarak başladığımız işi mutlaka bitiririz yarım bırakmayız. 15 bin kilometre bölünmüş yol hedefi koyduğumuz da "bunlarda çok yüksekten uçuyor" dediler. Ama Allah'a şükür milletimizin desteğiyle 15 bini de geçtik. 18 bin 500 kilometre doğudan-batıya, kuzeyden-güneye memleketimizi bölünmüş yollarla donattık, yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi kardeş yaptık. Bu proje de işin zor kısmı bitmek üzere işin belini kırdık" dedi.

"İĞNE İLE DAĞI DELİYORUZ"

Geminbeli Tüneli'nde yapılacak çalışmalara da değinen Yıldırım, "Bundan sonra süratle beton kaplama bir yandan yapılacak bir yandan da üç bin metre bitirilmiş olacak. 300'den fazla şu anda burada gece, gündüz çalışan var. 4 ayna var ikisi Suşehri tarafında ikisi burada her iki aynada da her bir tünelde 10 kilometre ilerleme sağlanıyor adeta iğne ile dağı deliyor gibi yapıyoruz. Bu zahmetli, zor bir iş burada çalışan kardeşlerimize başarılar diliyorum. Onlar Türkiye'nin geleceğini inşa eden Türkiye'nin torunlarını, gelecek nesillerinin gururla hatırlayacakları büyük projelerin gerçek mimarlarıdır. Yarın bu işler bittiği zaman bu yollardan geçerken çocuklarınıza söyleyecek çok şeyiniz olacak" diye konuştu.

"BU MİLLETİN KARDEŞLİĞİNİ BOZMAK İSTEYENLER HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR"

Güneydoğu'da devam eden terörle mücadele konusuna değinen Yıldırım, "Ülkemizin neresinde ne iş yaparsak bu millet bu hizmetleri hak ediyor. Güneydoğu'da üç, beş bölücü hendek kazıyorlar, binaları yıkıyorlar, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Bunların gittiği yol yol değildir. Bunlar ya hizaya gelecekler, ya yok olup gidecekler. Başka çaresi yok. Türkiye bayrağıyla 780 bin kilometre vatan toprağıyla 79 milyon vatandaşıyla birdir, beraberdir, kardeştir. Bu milletin kardeşliğine göz dikenler, kardeşliğini bozmaya çalışanlar Sivas Geminbeli şahittir ki hak ettikleri cevabı alacaklardır" ifadesinde bulundu.

Bakan Yıldırım, Geminbeli Tüneli'nin 2018 yılından biteceğini ve bittikten sonra vatandaşların kış aylarında sıkıntı yaşamadan seyahatlerini yapacaklarını sözlerine ekledi.

Milli Savunma İsmet Yılmaz ise, "2 bin metre rakıma sahip Geminbeli'ne bir tünel yapıyoruz. Yaklaşık uzunluğu 8 bin 500 bununda yaklaşık 5 bin 200 metresi tamamlanmış durumda Allah nasip ederse gece gündüz çalışıyorlar. Gerek Ulaştırma Bakanlığımız gerek Karayolları Müdürlüğü'müzün denetiminde inşallah en kısa zamanda Karadeniz'i, Akdeniz'e bağlayacağız. Karadeniz, Akdeniz'e bağlandığı zaman inşallah her iki denizin birbirine bağlanması aynı zamanda iki tarafın yük hareketini ve insan hareketinin kolay zamanda limanlara ulaşması demektir. Bu Türkiye'nin kalkınma projesinin en önemli kuşaklarından bir tanesidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor. Çoğu gitti, azı kaldı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak ve milletimizin hizmetine sunulacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"

Bakan Yıldırım: "Kardeşliğimizi Bozmaya Çalışanlar Yok Olup Gidecekler"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim