• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Yıldırım, İZTO’nun 130. Yılı Kutlamasına Katıldı

Bakan Yıldırım, İZTO’nun 130. Yılı Kutlamasına Katıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bir yandan süper güçlerin yeni stratejileri adına masum, mazlum, kimsesiz siviller göz kırpmadan...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bir yandan süper güçlerin yeni stratejileri adına masum, mazlum, kimsesiz siviller göz kırpmadan öldürülmekte, bir yandan da ülkemizin kardeşliğine karşı çirkin bir ittifak devam etmektedir. İstiklal Savaşı'nda yedi düvele karşı mücadele etmiş bu asil millet, bu ve buna benzer oyunları bozmaya muktedirdir. Kimsenin endişesi olmasın" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO), kuruluşunun 130. yılını Hilton Hotel'de düzenlenen resepsiyonla kutladı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım başta olmak üzere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP ve AK Parti İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sivil toplum örgütlerinin başkanları ve İZTO meclis üyeleri katıldı. İzmir Ticaret Odası'nın köklü bir geçmişi olduğunu belirten Bakan Yıldırım, sözlerine 130. yılını kutlayan odanın daha nice yıllara ulaşmasını dileyerek başladı. Türkiye'nin oynanan oyunları tarihte olduğu gibi her zaman bertaraf edeceğine işaret eden Bakan Yıldırım, "Günümüzde şunu çok iyi algılamamız lazım. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Devir artık paylaşım devridir, konuşmak, danışmak devridir. Ülkemizin birliğinin, kardeşliğinin daim olması için birbirimizle uzlaşma devridir. Hepimiz biliyoruz ki bir yandan güzel Anadolumuzun etrafında süper güçlerin yeni stratejileri adına masum, mazlum, kimsesiz siviller göz kırpmadan öldürülmekte, bir yandan da ülkemizin kardeşliğine karşı çirkin bir ittifak devam etmektedir. İstiklal Savaşı'nda yedi düvele karşı mücadele etmiş bu asil millet, bu ve buna benzer oyunları bozmaya muktedirdir. Bundan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİN ACISI YÜREĞİMİZDE"

Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına da değinen Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Güneydoğu'da yaşananlar hepimizin canını sıkıyor. Şehitlerin acısı yüreğimizde. Ama bağımsızlığın, millet olmanın, tek vatan olmanın bedeli olduğunu ve bunu tarihte yaşayarak tecrübe eden milletiz. Kim ne amaç peşinde olursa olsun, bu büyük milleti asla ve asla hiç kimse bir başka emel, çıkar uğruna esaret altına alamaz, buna kimsenin gücü asla yetmez. Tarihimize baktığımızda esaret altına girmemiş iki millet var. Biri Türkler, diğeri İngilizler. Yine tarihe baktığımızda hem esaret altına girmeyen hem de başkalarını esaret altına almayan tek millet var o da Türkler. Türkler devletini kurarken her türlü inançtan, meşrepten insanları ortak hedeflerde, gelecekte birleştirmeyi başarmışlardır. Bize düşen görev bundan sonra el ele vererek, sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadan çözerek ülkemizi en güzel noktaya taşımak."

Türkiye'nin 1,5 yıl içinde dört seçim geçirdiğine işaret eden Yıldırım, ülkenin bütün seçimlerden alnının akıyla çıktığını ve demokrasinin güçlendiği söyledi.

"İZMİR İÇİN DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ"

Artık ülke gündeminde seçim olmadığını, geleceğe yönelik hedeflere odaklanıldığını kaydeden Yıldırım, "Seçim meydanlarında uygar biçimde projelerimiz anlattık, destek istedik. Seçim kampanyasının doğal sonucu olarak farklı söylemler oldu ama asla birbirimizi kırp döken çalışma içerisinde olmadık. Bu anlamda İzmir başarılı bir kampanya geçirdi. Seçim sonrası artık bizim İzmir ortak paydasında bir araya gelip parti kimliği ötesinde İzmir'e yönelik her türlü sorunun çözülmesinde çok daha yakın dayanışma içerisinde olmamız icap ediyor. İzmir'in daha iyi yerde olmasını herkes istiyor ve biliyor. Bunun yolu; anlamsız tartışmalardan uzak durmak ve projelerde ortak hareket etmeyi başarmaktır" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Son günlerde çok tartışılan Körfez Geçiş projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz çözüm üretmek peşindeyiz. Asla ve asla İzmir'in ve İzmirli'nin istemediği hiçbir işin arkasında olmayacağız, kendi iddiamızın peşinde olmayacağız. İzmirli konuşsun, tartışsın biz de yapalım. Bunu yaparken de yerel yönetim anlaşmazlığına asla meydan vermeyeceğiz. Başta büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkanları ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Yapacakları her işte hep yanlarında olacağız. Bu şehrin vekili olarak yasal düzenleme gerekirse mecliste İzmir'e öncelik vereceğimizi söylemek istiyorum."

"PUSULA GİBİ YOL GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İzmir Ticaret Odası'nın 1992'den beri yönetim kurulu başkanlığını yürüten Ekrem Demirtaş ise, "130 yıllık tarihi ile sadece kentimizin değil ülkemizin de en köklü kurumlarından birisi olmasının yanı sıra dünyanın en önemli coğrafyalarında tanınan bir kurum. Odamız 130 yıllık tarihi boyunca devamlı ileriye gidip gelişim göstermiştir. Hep büyüdük. 2001 yılında en büyük eserimiz olan İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni kurduk. Biri Van'da olmak üzere 3 ilköğretim okulu, bir endüstri meslek inşa ettik. Kentimizin ve ülkemizin gelişimi için eğitimden ulaşıma, spordan sağlığa her alanda projeler üretiyoruz. Bundan sonra da üyelerimize bir pusula gibi yol göstermeye, ülkemize ve şehrimize hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'IN ÖDÜLÜ BAKAN YILDIRIM'DAN

Konuşmaların ardından Ekonomi Üniversitesi Halk Dansları öğrencileri zeybek oynadı. Oyun bittikten sonra Bakan Binali Yıldırım ve Başkan Demirtaş'ın yanına giden ekip, Binali Yıldırım'a zeybek başlığı hediye etti. Gençlerin hediyesini alarak başına takan Bakan Yıldırım, gençlerle fotoğraf çekildi. Ardından geçilen ödül töreninde İTO'ya 4, 8, 12, 16, 20, 24 ve 28 yıl hizmet veren 18 üyeye plaketleri verildi. 28 yıllık Yönetim Kurulu üyeliği ve 24 yıllık başkanlık görevi nedeniyle Ekrem Demirtaş'a ise çifte ödülünü Binali Yıldırım verdi.

Plaket töreninin ardından Yeşim Salkım sahne alarak konukları coşturdu. İTO'nun 130. yıl pastası da kesildi. Ödül alan isimlerin arasında, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu ile meclis üyelerinden Sümer Rahmi Nemli, Hüseyin Bilhan Balcı, Turgut Yemişçi, İlhan Feyzi Gürel, Rebii Akdurak, Abdurrahman Aydoğan, Ali Osman Öğmen, Atilla Sevinçli, Tayfun Eyiel, Safinur Altıner, Jak Eskinazi, Osman Oral, Fikret Kavzak, Fatih Keçeci, Kazım Çam, Yavuz Ateşalp yer aldı.

Bakan Yıldırım, İZTO’nun 130. Yılı Kutlamasına Katıldı

Bakan Yıldırım, İZTO’nun 130. Yılı Kutlamasına Katıldı

Bakan Yıldırım, İZTO’nun 130. Yılı Kutlamasına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim