• BIST 9532.48
  • Altın 2475.911
  • Dolar 32.4775
  • Euro 34.5975
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti
İzmir'e gelerek bir dizi ziyarette bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy İZBAN...

İzmir'e gelerek bir dizi ziyarette bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 30 kilometrelik Cumaovası-Tepeköy İZBAN hattında test sürüşüne katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Topak ile sefere katılan Yıldırım, sefer sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Test sürüşleri devam eden ve açılışına günler kalan İZBAN'ın Cumaovası-Tepeköy hattında incelemede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bölge halkının merakla beklediği raylı sistem projesinin yolcusuz deneme seferine katıldı. Yıldırım'ın katıldığı test sürüşüne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekilleri, AK Parti İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İZBAN ve İzmir Metro yetkilileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de eşlik etti.

İZBAN'ın Cumaovası İstasyonu'ndan hareket eden test treninin yaklaşık 35 dakika süren seferi sırasında Develi ve Tekeli istasyonlarında Bakan Yıldırım'ı karşılayan köylüler, ellerinde çiçekler ve hazırladıkları pankartlar ile teşekkürlerini sundu. Sefer boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD yetkilileri ile sohbet eden Yıldırım, proje hakkında bilgiler aldı.

Seferin ardından Torbalı İstasyonu'nda inen Bakan Yıldırım, "Hizmet adamı Yıldırım" sloganları, alkışlar ve davul zurnalarla karşılandı.

Torbalı İstasyonu'nda gerçekleşen törene ev sahipliği yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı'ya katkılarından ötürü Ulaştırma Balkanı Yıldırım'a teşekkürlerini sundu. Torbalı halkının alkışları eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise "Tüm Türkiye'de yaptığımız hizmetler gibi Torbalı'ya da yatırımlar sürüyor. Bu projeyi hayata geçiren Bakanımız'a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi ve ilçede devam eden yatırımları özetleyerek, "Torbalı'nın tüm noktalarında izlerimiz, eserlerimiz var" şeklinde konuştu.

BAKAN YILDIRIM OCAK SONU İÇİN SÖZ VERDİ

"İzmir ve Torbalı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" Bakan Binali Yıldırım, "Mesele memleket meselesi" dedik ve bu çağrımıza kulak verdiniz ve AK Parti'yi 5,5 ay içerisinde tekrar iş başına getirdiniz. Şimdi sıra bizde. Partimizin kurucusu, lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 357 milletvekilimiz ile bir gün bile boş durmaksızın çalışacağız. Bu ülkeye borcumuz var, görevlerimiz var. Görevlerimizi biliyoruz. Geçtiğimiz 13 yıla bakınca, ülkemizin yollarla, havalimanları ve deniz limanları ile hızlı trenlerle nasıl kaderini değiştirdiysek, iletişimde Türkiye'yi nasıl Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın üst sıralarına taşıdıysak, Türkiye'yi de ilk on ülke arasına sokacağız. Daha 5-6 yıl önce trenler yollarda kalırdı, içi eskimişti, insanlar bindiğine pişman olurdu. Trenler artık Türkiye'de yapılıyor. Nereden nereye geldik. İnşallah Ocak ayı sonunda hizmete girecek. Önümüzdeki sene de Selçuk'a yolculuk yapma imkanı bulacaksınız. Biz ne söz verirsek arkasındayız, gereğini de yaparız" diye konuştu.

TORBALI'YA İKİ MÜJDE

Torbalı hattının güvenlik testlerinin ardından seferlere başlayacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ilçeye önemli bir müjde verdi ve "Torbalı Belediye Başkanımıza TCDD 20 dönüm arazi verdi. Torbalı'nın en güzel parkı yapılacak. Burası şehrin nefes alma alanı haline gelecek. 2017'ye kadar da 250 yataklı bölge hastanesi tamamlanacak. Benim doğduğum Erzincan bile vilayet orada 200 yataklı hastane var. Torbalı Merkez" Ayrancılar'a 2 tane, Özbey'e de 1 tane aile sağlığı merkezi kuracağız. Develi'nin 150 yıllık hayalleri gerçek oldu. Artık İZBAN orada da duracak. Hiç merak etmeyin, başkanın gücünün yetmediği yerde gereken desteği biz veririz. Önemli olan hizmet… Biz işlerle uğraşacağız, projelerle uğraşacağız. Bizi bağrınıza bastığınız için teşekkür ediyoruz. İZBAN'ımız Torbalı'ya hayırlı olsun" dedi.

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Bakan Yıldırım İzban’ı Test Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim