• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Yıldırım: Biz çözüm üretmek peşindeyiz

Bakan Yıldırım: Biz çözüm üretmek peşindeyiz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nun 130. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen yemeğe katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkemizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine karşı da bir çirkin ittifak, var gücüyle devam etmektedir. İstiklal savaşında 7 düvele karşı mücadele etmiş bu asil millet bu ve buna benzer oyunları da bozmaya muktedirdir" dedi.

Bakan Yıldırım, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte, köklü bir geçmişe sahip olan İZTO'nun kuruluşunun 130'uncu yıldönümü programına katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kentte İZTO'nun kuruluşundan 35 yıl önce şehirdeki veba nedeniyle İzmirli kadınlar tarafından Yardımsever Kadınlar Birliği'nin kurulduğunu hatırlatan Yıldırım, İzmir'deki STK'ların köklü bir geçmişe sahip olduklarını belirtti. 

Bakan Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün de 1. İktisat Toplantı'sını İzmir'de gerçekleştirerek kentin Türkiye'nin gelecek politikalarında etkin olacağına işaret ettiğini söyledi.

Hiç kimsenin tek başına bir şey yapamayacağını, devrin birlik ve beraberlik devri olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Bir yandan Anadolumuzun etrafında süper güçler yeni stratejileri adına masum, mazlum, kimsesiz sivilleri göz kırpmadan katledilmekte, öldürülmekte. Bir yandan da ülkemizin kardeşliğine, birliğine, beraberliğine karşı da bir çirkin ittifak, var gücüyle devam etmektedir. İstiklal savaşında 7 düvele karşı mücadele etmiş bu asil millet bu ve buna benzer oyunları da bozmaya muktedirdir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bugün ülkemizin Güneydoğusunda yaşanan problemler tabiki hepimizin canını sıkıyor, şehitlerimizin acısı hepimizin yüreğinde ama bağımsızlığın, bayrağın, millet olmanın, tek vatan olmanın bedeli olduğunu tarihte yaşayarak tecrübe eden bir milletiz, o yüzden kim ne yaparsa yapsın, kim ne amaç içerisinde olursa olsun, bu büyük milleti asla ve asla, hiç kimse bir başka emel uğruna, kendi çıkarları uğruna esaret altına almaya gücü yetmez."

Bakan Yıldırım, tarihe bakıldığında esaret altına girmemiş iki milletin Türkler ve İngilizler olduğunu ifade ederek, yine tarihe bakıldığında başkalarını da esareti altına almayan tek ulusun Türkler olduğunu belirtti.

"İzmir için bir araya gelmek gerek"

Türkiye'nin 1,5 yıl içerisinde 4 seçim geçirdiğini anımsatan Yıldırım, ülkenin bu seçimlerden alnının akıyla çıktığını ve demokrasisini daha da güçlendirmeyi başardığını aktardı. Yıldırım, hükümetin geleceğe yönelik hizmetleri yapmaya başladığını söyleyerek, İzmir için de parti ayrımı yapmadan herkesin kentin ortak payda da bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Kentte son günlerde gündeme gelen "körfez geçiş köprüsü ve tüp geçit" ile ilgili tartışmayı cesaret verici olarak nitelendiren Yıldırım, "Biz çözüm üretmek peşindeyiz, asla ve asla İzmir'in İzmirlinin istemediği hiç bir işin peşinde olmayacağız, kendi iddiamızın peşinde olmayacağız. İzmirli konuşsun, tartışsın, kabul etsin bizde yapalım. Bunu yaparken de yerel ve merkezi yönetim ayrışmasına da bundan böyle asla meydan vermeyeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından bazı meclis üyelerine yaptıkları çalışmaların anısına plaket takdim edildi.

Geceye, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Necip Kalkan, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZTO üyeleri katıldı.

binali_yildirim_denizhaberajansi_001.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_002.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_01.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_1.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_2.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_3.jpg

binali_yildirim_denizhaberajansi_4.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim