• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yolları ihalesinin şirketlerin istekleri üzerine...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı yolları ihalesinin şirketlerin istekleri üzerine ertelendiğini söyledi. İhalede 2 ay kadar erteleme olduğunu belirten Yıldırım, "Sebebi şu, firmalardan yoğun bir istek var. Hazırlık çalışmalarını tamamlayamadıkları için bize müracaat ettiler. Biz de bu müracaatları yerinde bulduk. İlave süre verdik." dedi.

Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda taksici esnafını ziyaret etti. Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen Yıldırım, onların sorunlarını dinledi. Bakan yıldırım, üçüncü havalimanı, ertelenen bağlantı yolu ihalesi, terörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

BAKAN'IN SÖZÜ TAKSİCİLERİ GÜLDÜRDÜ

Taksici esnafı adına konuşan Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, üyelerinin geçimini taksicilikle sağladığını, şimdilik bir sıkıntıları olmadığını aktardı. Ufak tefek sorunları arkadaşlarının anlattığını söyleyen Can'ın konuşması sırasında sıradaki ticari taksinin anons edilmesi üzerine Bakan Yıldırım, "seni çağırıyorlar" demesi taksicileri uzun süre güldürdü.

TAKSİCİLERE YENİ HAVALİMANI MÜJDESİ

Ziyaretinin tesadüfen olduğunu belirten Yıldırım, bazen planlanan şeylerin güzel olmadığını, taksici esnafını bir arada görmekten memnun olduğunu dile getirdi. Yeni havalimanında yer alıp almayacaklarını merak eden taksicilere Yıldırım, "Yeni havalimanıyla ilgili bir endişeniz olmasın." diyerek müjdeyi verdi. Bu söz üzerine salonda bulunan taksiciler Bakan Yıldırım'ı uzun süre alkışlandı.

'TERÖRİSTLERE VERECEK BİR ÇAKIL TAŞIMIZ DAHİ YOK'

Milletin kardeşliğine, birliğine yönelik haince planlar tezgahlandığını belirten Yıldırım, içeride ve dışarıda bu planları destekleyenlerin olduğunu ifade etti. Bu mücadelenin ne anlama geldiğini herkesin bildiğini kaydeden Yıldırım, "Bu bir istiklal, istikbal mücadelesidir. Herkes şunu bilmesi lazım. Hiç kimse ama hiç kimse bu milletin birliğini, beraberliğini kardeşliğini asla bozamaz. Düşmanlara teröristlere verecek bir çakıl taşımız dahi yok." diye konuştu.

'SON TERÖRİST TEMİZLENENE KADAR OPERASYONLARA AYNEN DEVAM"

Yakasındaki bayrak rozetini gösteren Yıldırım, "Bu bayrak kolay elde edilmedi. Bu bayrağın renginde şehit kanları, hilalinde bağımsızlık benim karakterim diyen milletin adı var. Bu bayrağın yıldızı şehadetleriyle yıldızlaşan her bir şehidimizi temsil ediyor. Bu bayrak inmez, bu ezanlar dinmez. Acımızı içimize gömeceğiz. Yüreğimize koyacağız. Şehitlerimizi kalbimize yerleştireceğiz. Bu bağımsızlık, millet, dava yolunda asla zerre kadar tereddüt yok. Geri adım yok. Bu ülke topraklarından son teröristte temizlenene kadar bu operasyonlar aynen devam. İçeride dışarıda bunların arkasında kim olursa olsunlar bizim dostluğumuz ne kadar güvenliyse düşmanlığımızda o kadar şiddetlidir." ifadesini kullandı.

'ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI PLANLANANIN ÖNÜNDE GİDİYOR'

Havalimanı'ndaki çalışmalarla ilgili soru üzerine Bakan Yıldırım, çalışmaların iyi gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmalar hatta planlananın önünde diyebilirim. Bildiğiniz gibi ilk bölümü 90 milyonluk ilk bölümü 2018'in ilk çeyreğinde açılmış olacak. Buna uygun olarak iş takvimi devam ediyor. İkinci üçüncü etaplar yapıldığında Büyük İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olma unvanına sahip olacak. Bu havalimanı ile birlikte havacılıkta Türkiye Avrupa'nın, Kafkasların, Kuzey Asya'nın, Afrika'nın ve Orta Doğu'nun merkezi haline gelecek."

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bağlantılı yollarından Kurtköy-Akyazı ve Kınalı-Odayeri ihalesinin ertelenmesiyle ilgili de açıklama yaptı. İhalenin ertelenmesiyle ilgili bir soru üzerine Bakan Yıldırım, ihalenin ertelendiğini doğruladı. İhalenin 2 ay kadar ertelendiğini kaydeden Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: "Ertelenmenin sebebi şu, firmalardan yoğun bir istek var. Hazırlık çalışmalarını tamamlayamadıkları için bize müracaat ettiler. Biz de bu müracaatları yerinde bulduk. İlave süre verdik. Amacımız daha çok katılım sağlamak daha çok rekabet oluşmasına imkan vermek. Artık iş yapacağız, bu işi yaparken eğer ilgilenenlerin taleplerine duyarlı olmazsak onlara olumlu karşılık vermezsek yapacağımız işin kimseye bir faydası, hayrı olmaz."

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Bakan Yıldırım: (3. köprü yol ihalesi) Şirketlerin isteği üzerine ertelendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim