• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Yardımcısı Yayman Anayasa değişikliğini anlattı

Bakan Yardımcısı Yayman Anayasa değişikliğini anlattı
Vatandaşları Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirmek için çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, bu defa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı...

Vatandaşları Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirmek için çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, bu defa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ı konuk etti.

Hüseyin Yayman'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Türkiye Vizyonu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansına Keçiörenli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Necip Fazıl Sahnesi'nde düzenlenen konferans öncesinde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye'nin önemli bir eşiğe geldiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan bugüne kadar siyasi anlamda gerçekleşen en büyük projeyle karşı karşıyayız. Bu büyük projenin halk oylaması gerçekleşecek. Halkın isteği, halkın talepleri, halkın vereceği karar doğrultusunda Türkiye bir makas değişikliği gerçekleştirecek. Bununla birlikte de Türkiye'nin önündeki birçok engeli, karşı karşıya kalmış olduğumuz birçok siyasi krizi, ekonomik krizi de geride bırakmış olacağız" dedi.

"Millet ne derse biz ona razıyız"

Türkiye'nin yakın tarihindeki hükümet krizlerinin, ekonomik krizlerin altında hep istikrarsızlığın ve belirsizliğin yattığını söyleyen Başkan Ak, "Meclis içerisindeki uyumsuzluktan, devletin tepesindeki yöneticilerin uyumsuzluğundan kaynaklanan suni gündemlerle oluşmuş birçok sorunu yaşadık. Artık Türkiye'nin bunlarla uğraşmaması lazım. Yeni Türkiye'de artık yeni bir sistemle Türkiye'nin çok daha hızlı bir şekilde kalkınması, hızlı bir şekilde gelişmesi gerekiyor. Burada milletimizin bu tıkanıklığı ortadan kaldıracak olan sandığa önem vermesi lazım. İnşallah bir sandık geliyor önümüze, halk ne derse biz ona razıyız ve şuna güveneceğiz, bu millet yanlış yapmaz" diye konuştu. Mustafa Ak, kendilerine en çok "Ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan değil de bir başkası olursa" sorusunun sorulduğunu kaydederek, "Bu millet inanıyorum ki ileride daha çok Recep Tayyip Erdoğan'lar çıkaracak. Bu milletin geçmişinde en zor dönemlerinde elinden tutup kaldırmış liderleri var. Bu kaynak sağlam olduğu sürece merak etmeyin. Bu damar sağlam, bunu 15 Temmuz'da gördük, bu millete güveneceğiz, yanlış kişiyi seçmeyeceğine inanacağız" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin istiklali oylanacak"

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise konuşmasında Türkiye'deki parlamenter sistem uygulamasının bir fotoğrafını çekerek, sistemden kaynaklanan sorunlara dikkat çekti. 16 Nisan'da yeni bir tarihin, büyük ve güçlü Türkiye'nin startının verileceğini dile getiren Yayman, "16 Nisan çok önemli, çünkü sadece bir referandum veya bir sistem tartışmasının test edilmesi değil, aynı zamanda Türkiye'nin istiklalinin ve istikbalinin oylandığı gün olacak" dedi. Türkiye'nin çok partili siyasi hayata geçişiyle birlikte neredeyse her 10 yılda bir darbenin yaşandığını vurgulayan Yayman, "Biz bir kez daha Başbakanların idam edilmemesi için, bir kez daha darbeler olmaması için, bir kez daha illegal çetelerin mahkemelerinde Başbakanımız, bakanlarımız yargılanmasın diye bu sistem değişmelidir diyoruz. Türkiye'de sürekli darbeler, gelgitler yaşandı ve bu sistem sürekli bir istikrarsızlık üretti. Milletin adamları dedik, kimdi onlar? Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan. İşte milletin adamlarının iktidarına engel olmak isteyenler, "iktidar oldular, ama muktedir olamadılar" diyenlere artık biz bir sistem değişikliğiyle cevap vermek istiyoruz" diye konuştu.

"Artık darbeler tarihinden kurtulmalıyız"

Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına giren bir Türkiye hayal ettiklerini söyleyen Hüseyin Yayman, Türkiye'nin 1950-2002 yılları arasında IMF ile 19 defa stand-by anlaşması imzaladığına işaret ederek, "Yani 2,5 yılda bir hazine tam takır, kuru bakır. İşte biz Türkiye'de bir daha kamu bankaları yağmalanmasın, Anayasa kitapçığı fırlatma krizi yaşanmasın, IMF ile bir daha stand-by anlaşması imzalanmasın diye Cumhurbaşkanlığı sistemini savunuyoruz. Darbelerin esas olduğu, demokrasinin araya girdiği bir tarihten bahsediyoruz. Şimdi çıkmış konuşuyorlar, Tayyip Erdoğan şunu istiyor, bunu istiyor. Hadi canım, siz milleti ahmak mı sanıyorsunuz? Milletimiz artık uyandı, her şeyi görüyor. Türkiye'nin artık darbeler tarihinden kurtulması, emin adımlarla ilerlemesi, istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Bakan Yardımcısı Yayman, Başkan Ak ve gençler "evet" pankartı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bakan Yardımcısı Yayman Anayasa değişikliğini anlattı

Bakan Yardımcısı Yayman Anayasa değişikliğini anlattı

Bakan Yardımcısı Yayman Anayasa değişikliğini anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim