• BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Bakan Yardımcısı Şahin, Olay Yerinde İnceleme Yaptı

Bakan Yardımcısı Şahin, Olay Yerinde İnceleme Yaptı
AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Terör sadece Gaziantep, Ankara ve İstanbul'u hedef almıyor, Avrupa'nın ve dünyanın tüm şehirlerini hedef alıyor" dedi.

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Terör sadece Gaziantep, Ankara ve İstanbul'u hedef almıyor, Avrupa'nın ve dünyanın tüm şehirlerini hedef alıyor" dedi.

Gaziantep'te patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, önceki hafta Brüksel'deki toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda terör örgütlerine karşı Avrupa'nın doğu sınırlarının güvenliği konusunu söylediklerini kaydetti. Bugünkü terör saldırısının tüm dünyayı hedef aldığını belirten Şahin, "Geçtiğimiz hafta Brüksel'de, "Buralar aynı zamanda Avrupa Birliği'nin doğu sınırları olduğunu, buraları korumanın Türkiye ile birlikte aynı zamanda Avrupa'nın sorumluluğunda olduğunu dile getirdik. Terör örgütlerinin hiç birisini diğerinden ayırt etmeksizin ortak mücadele yöntemlerin geliştirilmesi gerektiğini söyledik. Gaziantep'in, Ankara'nın Türkiye'nin herhangi bir şehrinin güvenli olmaması durumunda, Paris'in de, Brüksel'in de Londra'nın da güvenli olamayacağını, teröre karşı ortak mücadele etmememiz durumunda biz Gaziantep, Ankara ve İstanbul'da ne tür saldırılara maruz kalıyorsak, bunun benzerlerini Paris'te Londra'da, Brüksel'de ve Avrupa'nın çeşitli kentlerinde de yaşanabileceğini söyledik. Bunları yaşadıkça da maalesef görüyoruz. Terör sadece Gaziantep, Ankara ve İstanbul'u hedef almıyor. Avrupa ve dünyanın bütün şehirlerini hedef alıyor. Onun için oturup aklı başında terörle mücadeleye yönelik stratejiler geliştirilmesi ve kimi ülkelerin terörün arkasında durmaktan ve ya teröre sempati duymaktan geri durması lazım" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN YABANCI ÜYELERİ

Şahin, dünyanın ve Avrupa'daki terör saldırılarında Türk vatandaşı bulunmamasına rağmen, bu bölgelerdeki saldırılarda ise sıkça yabancı terör örgütü üyelerinin yer aldığına dikkat çekti. Şahin, "İngiltere'ye karşı mücadele eden İrlanda, kurtuluş örgütünün içerisinde herhangi bir Türk vatandaşını bulamazsınız. Veya Avrupa'nın içerisindeki herhangi bir saldırıda bir Türk vatandaşına rastlamazsınız. Ama nedense, biz bu coğrafyada, zaman zaman böyle farklı ülkelerden insanların geçiş yaparak, bu ülkede, bu coğrafyada, bir istikrarsızlaştırma politikası, içerisinde görüyoruz. Bu sınırlar Gaziantep'ten başlayarak, doğu'ya giden bütün sınırlar, Avrupa'nın doğu sınırlarıdır. Eğer bir bütünleşme söz konusuysa, AB ile Türkiye arasında yakınlaşma, söz konusuysa, bu sınırların da güvenliğinde Avrupa'nın da aynı zamanda sorumlu olduğunu söylemekte yarar var" diye konuştu.

Şehit polislere rahmet yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunan Şahin, "Gaziantep öyle bir şehirdir ki, paylaşım ve kardeşlik şehridir. Gaziantep hiçbir işgalin teslim alamadığı, bir şehirdir. Teröre de asla teslim olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim