• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, yaklaşık 1 aydır yolu kapalı olan Van'ın Bahçesaray ilçesi Karapet Geçidi'nde...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, yaklaşık 1 aydır yolu kapalı olan Van'ın Bahçesaray ilçesi Karapet Geçidi'nde yol açma çalışmalarını yerinde izledi. Coşkunyürek, karayolları çalışanlarına baklava dağıtarak, onlara moral verdi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı. Daha sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan ve beraberindekilerle birlikte Bahçesaray ilçesine hareket eden Coşkunyürek, Karapet Geçidi'nde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol açma çalışmalarını yerinde inceledi. Burada çalışma koşulları hakkında bilgi alan Coşkunyürek, kar savurma aracına binerek yoldaki karı temizlemeye çalıştı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, "Bugün ülkemizin en güzel yörelerinden bir tanesindeyiz. Karayollarımızın yapmış olduğu çalışmaları incelemek için buradayız. 7 gün 24 saat mantığı ile gece gündüz demeden çalışan, gayret eden ve büyük fedakarlık gösteren karayolları ekibimizi burada görmüş olduk. Çok zor arazi şartlarında özverili şekilde arkadaşlarımız çalışıyor. Tek amacımız insanlarımızın huzurlu, güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamaktır" dedi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nün deneyimli ve gayretli bir ekipten oluştuğunu ifade eden Coşkunyürek, "500'ü aşan personelimiz, 200'den fazla iş makinemizle ile yoğun bir şekilde çalışma sergiliyorlar. Tabi bu çalışmalar, insan güvenliği dikkate alınarak yürütülüyor ve zaman zaman zor anlar yaşıyoruz. Ama hamdolsun şuana kadar üzücü bir olay yaşamamız da sevindirici. İnşallah önümüzdeki yıl Bahçesaray ilçemizde yapılan kar tünelimiz bittiği zaman, bu çalışmalar biraz daha rahatlayacak. İnsanların ulaşımı daha hızlı daha güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olacak. O çalışmalar da hemen hemen tamamlanmak üzere. Bu yılın sonu itibari ile tünelin tamamlanması ve 2017 yılında da tünelin hizmet vermesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van'daki karayolları çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini dile getiren Coşkunyürek, "Son 3 yılının ortalamasına baktığımız vakit, Van ilindeki yol çalışmalarımız Türkiye genelinde birinci sıraya oturmuş durumda. Burada gayretli bir çalışma sergileniyor. Ben bütün bu çalışmaları ortaya koyan karayolları ekibimize teşekkür ediyorum. Bizlerin de bakanlık olarak onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bugün burada bulunma nedenimiz de onlara bir nebze olsun bu çalışmalarında katkı vermek, moral vermek ve destek olmaktır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin çalışan ekibin korkulu rüyası olan çığların bilimsel yöntem ile düşürülmesi sorusuna da Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, "Karapet Geçidi'ndeki arkadaşlar da bize ilettiler. Psikolojik olarak çığ korkusunun olduğunu ve zorluk yaşadıklarını ilettiler bize. Belki bazı çığları daha önceden düşürerek, onları yok ederek önlemler alınabilir. Bu konuda biz de bakanlık olarak çalışacağız ve neticeyi olumlu bir şekilde almış olacağız" dedi.

Açıklamalarının ardından karayolları çalışanlarına baklava dağıtan Coşkunyürek, çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra AK Parti tarafından düzenlenen programa katılan Coşkunyürek, Van'dan ayrıldı.

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Van’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim