• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Bolu’da

Bakan Yardımcısı Coşkunyürek Bolu’da
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu'ya 40-50 kişi kapasiteli dolmuş uçakların ineceği "Stol" tipi havaalanı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu'ya 40-50 kişi kapasiteli dolmuş uçakların ineceği "Stol" tipi havaalanı ile mikroligth ve model uçakların kullanımı için hava parkı yapılacağını bildirdi. Ayrıca D-100 Karayolu'nun güneye taşınması konusuna da değinen Bakan Yardımcısı, şehrin vizyon projeleri arasında yer alan o projenin startına da yıl içinde başlanacağını ifade etti.

Biz dizi incelemelerde bulunmak üzere Bolu'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Coşkunyürek, ziyarette yaptığı açıklamada, "Bolu çevreyolunun yapılması, diğer adıyla D-100'ün deplasesi üzerine zaten çalışmalarımız devam ediyordu. Ancak farklı teknik engellerle karşılaşmıştık. Ama biz sayın bakanımızın başkanlığında karayolları koordinasyon toplantılarını yapıyoruz. Bu toplantılarda tekrar gündeme getirdik ve sayın bakanımızın talimatı doğrultusunda inşallah biz Bolu'nun beklediği bu çevre yolunu bu yıl kendi imkânlarımızla başlatma düşüncesindeyiz. Öncelikle kamulaştırma sorunu olmayan bölgede çalışmayı başlatacağız. Devamında da toplam13 kilometre olan bu yolu benim görev yapacağım süre zarfında bitirme arzusundayız" dedi.

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, açıklamalarının devamında Ulaştırma Bakanlığının Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek havalimanı olmayan vilayetlerde stol tipi havaalanı yapmak için harekete geçildiğini söyledi. Dev projenin startının ise Bakan Binali Yıldırım tarafından verilen talimat ile Bolu'dan başlayacağını söyleyen Coşkunyürek "Havalimanı olmayan vilayetlerde stol tipi hava alanları ve pistleri yaparak dolmuş tipi uçakların inebileceği, yani 40-50 kişilik uçakların inebileceği bir pist ve ona entegre yapısı olan havalimanını yapmayı planlıyoruz. Sayın bakanımız koordinasyon toplantısında önce Bolu'dan başlamamızı söyledi. Daha önce askeri havaalanını kullanabilir miyiz diye düşünüyorduk ama oradaki pistin altyapısının yenilenmesi gerekçesiyle arkadaşlarımız burada bir çalışma yapacaklar. Gerekirse kamulaştırma yapacağız ve bu stol tipi dediğimiz hava limanını şehrimize kazandıracağız. Bu havaalanında 2 bin metre uzunluğunda pisti ve terminal binası olacak. Bolu'muzun geleceği ve turizmin gelişmesi açısından katkı vereceği inancındayım" dedi.

"Önümüzdeki süreç Bolu için çok farklı olacak"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolulu iki bakan yardımcı olmasının büyük avantaj olduğuna dikkat çekerek, "Yoğun çalıştık, ramak kalmıştı. Buruk bir sevinç yaşadık. Evet, ülkede çok güçlü bir noktaya gelmiş olmamıza rağmen Bolu'da 3-0 yapamamış olmamızın ezikliğini yaşadık. Ancak sonrasında ise Bolu'nun özgül ağırlığının Ankara'da çok yüksek olduğunu gördük. Fatih beyin ve sizin bakan yardımcılığınız, hem de siyasi olarak güçlü olmamızın avantajıyla önümüzdeki süreç Bolu için çok farklı olacak" dedi. Belediye çalışmaları ile mali durumu hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek'e vereceği desteklerden dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim