• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Yardımcısı Çelik’ten Teknokent’e Ziyaret

Bakan Yardımcısı Çelik’ten Teknokent’e Ziyaret
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent'i ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent'i ziyaret etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Sakarya Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Teknokent'i ziyaret etti. Teknokent'te düzenlenen programa Bakan Yardımcısı Çelik ile birlikte Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sakarya İl Müdürü Özcan Keskin, KOSGEB Sakarya İl Müdürü İsmet Yılmaz, OSB yöneticileri, sanayiciler, akademisyenler ve çok sayıda Sakarya Üniversitesi öğrencisi katıldı. Programın açılış konuşmasını Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin yaptı. Konuşmasında Sakarya Teknokent'in son 5 yıllık gelişim performansını rakamlarla veren Prof. Dr. Engin, "3 bin metrekare kapalı alanda 63 AR-GE firması 310 AR-GE personeli ile faaliyette bulunuyor. Bu firmalar toplam bütçesi 22 milyon TL'yi aşan toplam 86 proje yürütüyor" dedi. Son 4 yılda firma sayısının 4 katına, firmaların Ar-Ge satış gelirlerinin ise 10 katına çıktığının altını çizen Prof. Dr. Engin, Sakarya Teknokent'in 2015 yılında performans endeksinde en fazla yükseliş gösteren ikinci Teknokent olduğunu ve Türkiye'deki 63 teknopark içerisinde 17'nci sıraya yükseldiğini belirtti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, Sakarya Teknokent ile MARTEK liderliğinde kurulan ve toplam 16 teknoparkın içerisinde yer aldığı konsorsiyumla KOSGEB'e Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı'na proje hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Uluslararası Teknoparklar Birliği'nin (IASP) tam üyesi olan Sakarya Teknokent'in Türkiye Ar-Ge/inovasyon ekosisteminin güçlü bir aktörü olduğunu belirten Rektör Elmas, bunların yanında uluslararası işbirlikleri bulunduğunu, 2017'de ABD'de uluslararası kuluçka ve hızlandırıcı hizmetleri verme kapasitesine ulaştığını söyledi. Sakarya Üniversitesi'nin yayın sayıları ve temel araştırmalar ile uygulamalı araştırmalar açısından son yıllarda önemli aşamalar kat ettiğini ifade eden Elmas, girişimcilik ve yenilikçilik açısından Türkiye'deki 193 üniversite arasında 21'inci sıraya yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ise konuşmasında Ar-Ge Reform Paketi ile üniversite-sanayi işbirliğinin ivmeleneceğini belirterek, bunun ardından gelecek Üretim Reform Paketi'nin bu süreci tamamlayacağını, destek ve teşviklerin artarak devam edeceğini söyledi. Yakında çıkması beklenen Patent Kanunu konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Çelik, teknoloji yoğun çalışma ve araştırma sonuçlarının mutlaka fikri mülkiyet koruması altına alınması gerektiğini, bu bağlamda Sakarya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren patent ofisinin önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti. Patent korumasının önemli olmakla birlikte bir ara sonuç olduğunu vurgulayan Çelik, ticarileştirmenin önemine dikkat çekerek, TÜBİTAK tarafından desteklenen Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) kısa zamanda önemli mesafe aldığını sözlerine ekledi.

Etkinliğin ardından Teknokent'te verilen kokteyle katılan Hasan Ali Çelik, burada OSB temsilcileri, Ar-Ge firma sahipleri, akademisyenler ve öğrenciler ile sohbet etti. Çelik, daha sonra Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Genel Müdür Tahsin Engin ile birlikte teknokent firmalarını yerinde ziyaret ederek, firma yetkililerinden yürüttükleri projeler hakkında bilgi aldı. Sakaryalı yatırımcı ve imalatçılara da seslenen Çelik, "Yazılım olsun donanım olsun, Sakarya Teknokent'te aradığınız tüm teknolojik çözümleri bulabilirsiniz. Çözümü önce buralarda, Sakarya'mızda ve bölgemizde arayın" dedi.

Heyet buranın ardından Birinci OSB'de "Çevreci KOBİ" ödülünü alan Lucas Elektrik A.Ş ve Kromel Makine San. A.Ş. firmalarını ziyaret etti. Lucas Elektrik Genel Müdürü Aytuğ Sakallıoğlu'nun firma tanıtım sunumunu dinleyen Bakan Yardımcısı Çelik, firmanın özellikle ara-malı ithalat kalemlerini sorarak bu konuda yapılabilecek Ar-Ge çalışmalarına dikkat çekti. Daha sonra Kromel'e geçen heyet, burada da firma yönetim kurulu başkanı İsmet Çalışkan'dan firma hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Çelik’ten Teknokent’e Ziyaret

Bakan Yardımcısı Çelik’ten Teknokent’e Ziyaret

Bakan Yardımcısı Çelik’ten Teknokent’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim