• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Ünal’dan Rusya Açıklaması

Bakan Ünal’dan Rusya Açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, daha önce sadece Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden gelen tarifesiz uçaklara verilen 6 bin dolar...

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, daha önce sadece Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden gelen tarifesiz uçaklara verilen 6 bin dolar yakıt desteğinin, tarifeli ve tarifesiz dünyanın tüm ülkelerinden gelen uçaklara verileceğini söyledi.

Bakan Ünal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü'nce düzenlenen IPARD-I Yatırımları Toplu Açılışı ve IPARD-II Lansman töreninde, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu gün ve kabinenin açıklandığı gün bir uçak krizi yaşandığını belirterek, "Angajman kuralları gereği hava sahamızı ihlal eden bir milliyeti belli olmayan bir uçağı Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz düşürdü. Daha sonra bunun Rus uçağı olduğu anlaşıldı ve Rusya ile turizm krizi süreci yaşadık. Hamdolsun bu şu anda özellikle Sayın Başbakanımızın TİM'in lansmanında açıkladığı 2 tane müjde vardı. Onu da buradan tekrar etmek istiyorum, bu müjdeleri. Çünkü yaşadığımız bu turizm kriziyle ilgili önemli bir kolaylaştırıcı ve telefi edici tedbir olarak açıklandı. Daha önce biz sadece Rusya ve bağımsız devletler topluluğundan gelen tarifesiz uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu tüm dünyadan gelen tarifeli tarifesiz bütün uçaklara vermeye başlıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin turizmini belli pazarlara bağımlı kalacak hale getirmek istemiyoruz. Pazarların eşitlenmesi, iyi bir destinasyon yönetimi ve hükümetin desteğiyle turizmin herhangi bir kriz yaşanmasına mahal vermeden inşallah bu süreci atlatacağız. Bizim için bu süreçte öncelikli ve önemli olan yapacağımız en temel şey Türkiye'nin kültür politikalarını 2023 vizyonuna uygun bir şekilde bir hafıza ve kimlik inşası haline getirmek olacaktır" dedi.

Ünal, konuşmasının sonunda ise, Germenica Antik Kenti'yle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş arasında bir mozaik yoluyla dünyaya açılacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından 158 tesisin toplu açılış kurdelesi kesildi.

Törene, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, protokol üyeleri ve çok sayıda yatırımcı katıldı.

Bakan Ünal’dan Rusya Açıklaması

Bakan Ünal’dan Rusya Açıklaması

Bakan Ünal’dan Rusya Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim