• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Ünal: "Birileri Teröristin Taziyesine Katılıyorsa İnsanlıktan Bahsedemeyiz"

Bakan Ünal: "Birileri Teröristin Taziyesine Katılıyorsa İnsanlıktan Bahsedemeyiz"
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, intihar saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP'li...

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, intihar saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP'li vekilleri eleştirerek, "Bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden 29 kişinin katili için birileri eğer taziye çadırı kuruyor ve bazı milletvekilleri de o taziyeye katılıyorsa burada ne insanlıktan, ne insani değerlerden, ne de kalbimizdeki iyilikten bahsedemeyiz. Bu durumu kınıyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 12 ülkenin katılımı ile İstanbul'da gerçekleşen Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları Konseyi Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Ünal Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyonlarda teröristlerce tahrip edilen tarihi yapılara da değindi.

"Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz şehirlerimizin tarihi dokusunun yeniden ihyası, korunması yenilenmesi ve yaşatması çerçevesinde zaten Diyarbakır Sur içine dönük bir çalışma yapıyoruz" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Diyarbakır Belediyesi'nin de 2009'dan beri yürüttüğü bir çalışma mevcut. Maalesef Diyarbakır Sur içinde terör örgütünün çukur kazması, bomba ve mayın döşemesi, ağır silahlarla yaptığı saldırılar sonucunda Fatih Paşa Camii, Dört Ayaklı Minare zarar gördü. Biz hem Diyarbakır İl Kültür Müdürlüğümüz, hem Diyarbakır'daki koruma kurullarımızda, hem Vakıflar Genel Müdürlüğü, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda tespitlerini yaptı" ifadesini kullandı.

"BİRİLERİNİN SİLAHA SARILMASI, ŞİDDETİ VE ÖLÜMLERİ MEŞRU GÖRMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ"

İç savaşın devam ettiği Suriye ve Irak gibi komşu ülkelerde tarihi dokulara yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ünal, "Suriye, Irak'ta zarar gören tarihi miras, bizi ve hepimizi çok derinden üzmüştür. Çünkü mekansal hafızanın olmazsa olmazıdır somut kültürel miras. Bugün her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz en temel şey şu; kalbimizdeki iyilik duygusunu muhafaza etmeliyiz. Çünkü insanlığın her zamankinden daha çok kalbimizdeki iyilik duygusuna ihtiyacı var. Şiddetin her türlüsü, terörün her türlüsü kalbimizdeki iyilik duygusunu maalesef öldürüyor ve yerini nefrete bırakıyor. O yüzden Suriye'de, Irak'ta ve Suriye üzerinden bölgemizde ortaya çıkan terör faaliyetlerinin bir an önce bitirilmesi ve demokratik siyaset aracılılığı ile toplumsal ve kimlik taleplerinin çözüme kavuşturulduğu ülkemizde birilerinin şiddeti çözüm olarak görmesini kabul etmiyoruz. Çünkü toplumsal talepleri siyaset kurumu karşılamalıdır. Birilerinin silaha sarılması, şiddeti ve ölümleri meşru görmesi asla kabul edilemez" dedi.

"HİÇ BİR ÜLKE KENDİ SOKAKLARINDA ÇUKUR KAZILMASINI İSTEMEZ"

Hiçbir ülkenin kendi sokaklarında çukur kazılmasını, silah kullanılmasını asla kabul edemeyeceğini ve meşru göremeyeceğini ifade eden Bakan Ünal, "Hele hele bir intihar bombacısının bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden, şehit olan 29 kişinin katili için birileri taziye çadırı kuruyor ve bazı milletvekilleri de o taziyeye katılıyorsa burada ne insanlıktan, ne insani değerlerden ne de kalbimizde ki iyilikten bahsedemeyiz. Bu durumu da kınıyorum" diye görüş belirtti.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM RUS TURİZMİNDE ORTAYA ÇIKACAK EKSİKLİĞİ EXPO 2016 İLE TELAFİ EDECEĞİZ"

Turizm ile ilgili pazartesi günü bir paket yayınladıklarını ve bunun sektör temsilcileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığı anlatan Bakan Ünal sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Özellikle Antalya'nın önümüzdeki dönem EXPO 2016 üzerinden Nisan ayında başlayıp, 6 ay sürecek ve 30'un üzerinde ülkenin katılacağı ve 7 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediğimiz büyük bir etkinlik. Antalya'nın EXPO kaldıracını kullanarak önümüzdeki dönem Rus turizminde ortaya çıkacak eksikliği EXPO 2016 ile telafi edeceğine inanıyorum."

Bakan Ünal: "Birileri Teröristin Taziyesine Katılıyorsa İnsanlıktan Bahsedemeyiz"

Bakan Ünal: "Birileri Teröristin Taziyesine Katılıyorsa İnsanlıktan Bahsedemeyiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim