• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, aracının bagajı arandığı için Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın şikayetçi olduğu gümrük memuruna...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, aracının bagajı arandığı için Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ın şikayetçi olduğu gümrük memuruna sahip çıkarak, "Gümrüklerde görev yapan arkadaşlarımız aynı şevkle, aşkla görev yapıyor" dedi. Bakan Tüfenkci, savcı ile ilgili gerekli şikayetleri yaptıklarını ifade ederek, "Görevi ya da görev yeri değişecek. Eğer görevinin dışında, yurt dışına çıktığınız an hangi prosedürler uygulanıyorsa bu herkes için uygulanır. Kimseye istisna tanınmıyor" dedi.

Biri dizi ziyaret için Edirne'ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk olarak Edirne Valiliğini ziyaret etti. Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün'ü makamında ziyaret eden Bakan Tüfenkçi, bir gazetecinin Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'a ait aracın bagajını aradığı gerekçesiyle yargılanan gümrük memuru D. S.'nin 2 ay 15 gün hapis cezası aldığını ve cezanın adli para cezasına çevrilmesini hatırlatması üzerine "Bununla ilgili zaten arkadaşlarımız gerekli girişimlerde bulundular. Adalet Bakanlığımız bununla ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu da bununla ilgili gerekli kararı kısa zamanda verecektir. Bunlarla karşılaşacağız. Gümrüklerde görev yapmak kolay değil. Bunun gibi bir çok olayla karşılaşırsınız. Birisi savcı olur, birisi bir başka adda olur. Ama önemli olan bu ülkeye minnet ve vatan sevgisi, borcumuz. Gümrüklerde görev yapan arkadaşlarımız aynı şevkle, aşkla görev yapıyor. Nasıl doğuda terörle mücadele veren arkadaşlarımız canlarını siper ederek bu ülkenin bir karış toprağına helak gelmemesi için mücadele veriyorlarsa, gümrüklerde, kapılarda görev yapan arkadaşlarımız da bu ülkenin ürün güvenliğinden tutunda ithalat, ihracat, mal güvenliğine kadar aynı hassasiyetle görev yapmakta. Siz o kapıları, sınırları koruyamazsanız bir nevi ülkenizi işgal ettirmiş olursunuz. Orada görev yapan arkadaşlarımız da bu hassasiyetle görev yapıyorlar" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:

Bakan Tüfenkci’den Edirne Savcısı Açıklaması:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim