• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Yetim Aileleri İle Sohbet"...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "Yetim Aileleri İle Sohbet" programına katıldı. Tüfenkci, "Bizler sizleri gerçek anlamda bu ülkenin sigortası olarak görüyoruz" dedi.

Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "Yetim Aileleri İle Sohbet" programı düzenlendi. Dernek binasında geçekleştirilen programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak ve yetim aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, yetimlere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Yetimin ne olduğunu çok iyi bilmemiz ve anlamamız lazım. Onların başını okşamamız lazım. Kimin başına ne zaman ne geleceğini bilemeyiz. Allah'ın kaderi bu noktadaymış, bazı çocuklarımız yetim. Ama bizim sorumluluk duygusu içerisinde onlara yüreğimizi açmamız lazım, onların başını okşamamız lazım, onlara her konuda destek olmamız lazım. Onlara eksiklikleri hissettirme noktasında üzerimize düşen görev var. Allah-ü Teala kitabımızda şöyle ifade ediyor müminler vasfını sayarken, "Onlar varlıkta ve yoklukta infak edenlerdir" diyor. Biz sadece varlık da değil, yoklukta dahi yetimlerimize sahip çıkma duygusunu kalbimize yerleştirmemiz lazım" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, yetimlik olgusuna dikkat çekerek, "Annenin, babanın duası, hastanın duası, yetimin duası önemlidir. Allah bizi bunların duasına nail etsin. Kabul olan dualardan eylesin. Şunu da söyleyeyim bu işi yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Evinizdeki bir ihtiyacı gidermenin ötesinde burada toplamanız bile sosyal anlamda, psikolojik anlamda, sağlık anlamda önemli bir şeydir. Neticede siz birbirleriniz ile paylaşıyorsunuz. Aynı değerleri paylaşıyorsunuz. Aynı acıları paylaşıyorsunuz. Acılarda paylaşınca azalır. Ve bu paylaşmaya vesile olduğu için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir de yetim boyutu ile itibariyle de kendinizi masum hissetmeyin. Yetimlik olgusu veyahut öksüzlük olgusu anası babası olmayan demek değildir. Eğer siz güçsüzseniz, güç otoritesi varsa, sizin hakkınız zayi oluyorsa, adaletsizliğe maruz kalıyorsanız, zulüm görüyorsanız, anneniz, babanız dahi olsa yetimsiniz demektir. Burada ki yetimlik kavramı bu anlamda ifade edilmiştir. Dolayısı ile bu anlamda haksızlığa uğrayan herkes yetim hüviyeti içerisindedir. Kendinizi yalnız hissetmeyin" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Allah çeşitli bir şekilde insanları imtihan ediyor. "Ben sizlerin mallarınızı ve canlarınızı eksilterek ve çoğaltarak imtihan edeceğim" diyor Cenab-ı Allah. Bu imtihanın en ağırı tabi ki yetim olmak, yetim sahibi olmak ve gerçekten bu lafla, sözle değil, kendi içimizde ve ailemizde de var bunlar. Söylenecek çok fazla şey yok ama, sizler gerçekten bizlere emanet olanlarsınız. Allah'ın emanet kıldıklarısınız. Bizim eksikliklerimiz olabilir, haklarınızı helal edin. Gerçekten hepinizin üzerimizde hakları var" ifadelerine yer verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de yetim aileleri bu ülkenin sigortası olarak gördüklerini belirterek, "Sizlerde sağ olun her zaman Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hem oylarınızla, hem de dualarınızla desteklediniz. Cumhurbaşkanımızda sizleri hiç utandırmadı. Gerek Türkiye'yi temsil noktasında, gerekse özellikle dezavantajlı guruplara imkanlar sağlanması noktasında sizleri utandırmadı. Sizlerle beraber yol yürüdü. İlk defa Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Bu bakanlık özellikle dezavantajlı, engelli ve hasta kardeşlerimiz için kuruldu. Bakanlığın tüm imkanları sizlerin hizmetinize sunuldu. İnşallah referandumdan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı Malatya'mıza davet edecek ve sizlerle buluşturacağız. Kendisiyle geniş bir toplantı yapacağız. Sorun ve isteklerinizi bizzat kendisine iletme imkanına kavuşacaksınız. Kendisine plan ve projelerinizi de anlatma imkanına sahip olacaksınız. Daha rahat imkanlar için taleplerini kendisine sunabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun önemine de dikkat çekerek, "Önümüzde bir referandum süreci var. İnşallah Allah'ın izniyle bu süreci atlatırsak, Türkiye yeni bir sürece girecek. Sistem inşallah 2019 yılında uygulanmaya başlanacak. Türkiye bölgesinde daha güçlü olacak" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Bakan Tüfenkci yetim aileleriyle bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim