• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’ni Ziyaret Etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi'ni ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi'ni ziyaret etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iki yılda yapılan hizmetler ile yapılması planlanan projelerle hakkında Tüfenkci'ye sunum yaptı.

Yeşilyurt Belediyesi Yakınca Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sunuma Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahattin Üzmez, Yeşilyurt İŞGEM Müdürü Mehmet Karaman katıldı.

Polat, yapımı tamamlanan ve proje aşamasında olan çalışmaları görsel sunum eşliğinde anlattı. Hazırlanan ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan projelerden de bahseden Polat, nüfus artışının en yoğun olduğu ilçelerden Yeşilyurt'ta artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını ifade eden Polat, şehrin ve ilçenin her yönden gelişmesine katkı sunacak hizmetlere öncelik verdiklerini ifade ederek, "Belediye çalışmalarında halkımız ve kurumlarımızla bir bütünlük sağladık. Yapacağımız her çalışma öncesi kurumlarımızı ve halkımızı bilgilendirdik. Siyasi partilerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kurum kuruluşlarımızla sürekli istişareye önem veriyoruz" dedi.

"KISA SÜREDE BÜYÜK İŞLERİN ALTINA İMZA ATTILAR"

Yeşilyurt'un her yönüyle gelişime ve ilerlemeye müsait bir konumda olduğuna dikkat çeken Tüfenkci ise Yeşilyurt ilçesini, hem sanayi ilçesi hem de şehrin nefes aldığı bir yer olarak tanımladı. Tüfenkci, "Gerçekten kısa zamanda büyük işlerin altına imza attılar. Yeşilyurt'un büyümesi noktasında gelişmesi ve dönüşmesi ve şehrin bütünlüğü açısından, kent estetiğine sağladıkları destekler nedeniyle tebrik ediyorum. Yeşilyurt şehrin nefes aldığı bir yerdir. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla temelini attığımız Beylerderesi (Yeşilvadi) Barajı ve devam eden alan ıslah çalışmasıyla beraber bu bölgemizde oluşacak bu alan hem şehrimiz hem de Yeşilyurt'un kimliği için önemli. Yeşilyurt'u bir taraftan kalkındırırken, sanayileştirirken bir taraftan da Malatya'nın mesire alanı ve vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri bir alan olarak düşünülmesi önemlidir. Kadim Yeşilyurt kültürünü simgeleyen evlerin restore edilip güçlendirilerek Belediye bünyesinde yaşatılıyor olması ayrı bir önem taşımaktadır. Yeşilyurt Belediyesinin, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uyumla çalışmalar sergilemesi şehrin gelişime önemli kazanımlar sağlamaktadır. Yeşilyurt'ta yaşayan vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri yeni yaşam alanlarının hayata geçmesi, cadde ve sokakların mahalle sakinleri tarafından rahatça yaşayabilecekleri şekilde dizayn edilmesi belediyemizin başarısıdır. Hükümet ve Bakanlık olarak yeni projelerin hayata geçmesi noktasında her türlü desteği vereceğiz. Diğer Bakanlıkları ilgilendiren projelerde hem Bakanlarımızı Malatya'ya getirdiğimizde hem de Ankara'da bu işlerin hayata geçmesi için sürekli takipçisi olacağız" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim