• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz oradaki işyerlerini açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz oradaki işyerlerini açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz mücadele ederken, bu ülke büyüsün, dünyada hak ettiği yeri alsın diye mücadele ederken, birileri, sözde o insanların hakkı için mücadele ettiğini iddia edenler Türkiye'yi içine kapatmaya, Türkiye'nin kapılarını kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

Malatya'da bir dizi açılış ve programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ev ziyaretleri kapsamında Beydağı Mahallesi'nde Güneş ailesine misafir oldu. Beraberinde İl Başkanı Hakan Kahtalı birlikte Beydağı Mahallesi İmar İskan Evlerinde bulunan Güneş ailesini ziyaret eden Bakan Tüfenkci gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, "Hemen yanı başımızda dış güçlerin de büyük tahrikiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da insanlar evlerini, işlerini terk etmek zorunda kaldı. Terör örgütünün baskısıyla özgürlükleri, yaşam hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Ancak güvenlik güçlerimiz Allah'a hamd olsun adeta sivillerin zarar görmemesi için kendi canlarını ortaya koyarak, Silopi'de, Cizre'de, Sur'da, İdil'de çok ciddi mücadele sergilediler ve terör örgütünü buralardan süpürdüler" şeklinde konuştu.

Bölgede terörle mücadelenin sürdüğünü belirten Tüfenkci şunları söyledi:

"Oradaki Kürt kardeşlerimiz Esed rejimini ayakta tutma adına birileri tarafından feda edilmeye çalışılıyor. Dış güçlerin taşeronluğunu gönüllü olarak üstlenenler, oradaki insanlara iyilik yapmıyorlar, kötülük yapıyorlar. Biz oradaki işyerlerini açık tutalım, esnafın işi, aşı büyüsün, kepenkler kapanmasın diye gece gündüz mücadele ederken, bu ülke büyüsün, dünyada hak ettiği yeri alsın diye mücadele ederken, birileri, sözde o insanların hakkı için mücadele ettiğini iddia edenler Türkiye'yi içine kapatmaya, Türkiye'nin kapılarını kapatmaya çalışıyorlar"

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Tüfenkci, "Ana Muhalefet partisi istemese de Türkiye'nin gelişiminde ve değişiminde önemli olduğuna inandığımızdan yeni bir anayasayı kısa zamanda eğer muhalefet partileri beraber olmazsa tek başımıza bu milletin huzuruna getirmek için gayret göstereceğiz" dedi.

Yeni anayasayla birlikte Türkiye'nin ivme kazanması gerektiğini belirten Tüfenkci, "Başkanlık sisteminin de tartışılması lazım. Başkanlık sistemi Türkiye'nin şartları içerisinde mi ya da dünyada bilinen şekliyle mi? Ama mutlaka başkanlık sistemi tartışılarak Türkiye'nin içinde bulunduğu patinajdan kurtulması ve yeni hamle yapması lazım. Dünyanın ve Türkiye'nin gelmiş olduğu konjonktür bunu gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Ev sahibi Mehmet Güneş, kendilerini ziyaret eden Bakan Tüfenkci'ye teşekkür ederek vatandaş olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"

Bakan Tüfenkci: "Türkiye’nin Kapılarını Kapatmaya Çalışıyorlar"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim